Czego potrzebujesz:

  • 100 g stałej części mleczka kokosowego
  • 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada
  • 50 g czekolady min 74% kakao
  • 50 g masła migdałowego
  • 5 g kakao
  • 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać )

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/12/6ab95c67821d435795aadc7731156622-small.jpg

 

Jak wykonać:

Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Jak ostygnie włożyć do lodówki - masa musi stężeć by móc formować z niej kulki. Do środka każdej kuleczki włożyć migdała. Ja połowę ferrero obtoczyłam w kakao, połowę w posiekanych migdałach. Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich obtoczcie w wiórkach kokosowych

Po kilku godzinach w lodówce będą idealne.

Najlepiej smakują jak na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki.

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/12/dd2abe318b43436283d73ae41b250915-small.jpg

Wartości odżywcze:

Nam wyszło 12 sztuk.

Każda z nich to 98 kcal Białko 4,4g Tłuszcz 7,8g Węglowodany 3,2g

Smacznego!

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/12/4092971842244f13a34ad34fb1c0e2cb-small.jpg

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/12/a818a592b2b94b768cabc092e63dd909-small.jpg

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)