Czego potrzebujesz:
- 100 g stałej części mleczka kokosowego
- 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada
- 50 g czekolady min 74% kakao
- 50 g masła migdałowego
- 5 g kakao
- 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać )
Jak wykonać:
Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Jak ostygnie włożyć do lodówki - masa musi stężeć by móc formować z niej kulki. Do środka każdej kuleczki włożyć migdała. Ja połowę ferrero obtoczyłam w kakao, połowę w posiekanych migdałach. Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich obtoczcie w wiórkach kokosowych
Po kilku godzinach w lodówce będą idealne.
Najlepiej smakują jak na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki.
Wartości odżywcze:
Nam wyszło 12 sztuk.
Każda z nich to 98 kcal Białko 4,4g Tłuszcz 7,8g Węglowodany 3,2g
Smacznego!