Szacuny
5
Napisanych postów
380
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5371
i mam jeszcze jedno pytanie piszesz zeby nie łaczyc np tłuszczu i węglowodanów, ale jak to zrobic skoro wiekszosc produktów ma takie właśnie takie połaczenia, np jogurt naturalny -
ww 4.7
białko 4.7
tłyszcz 3.0
Szacuny
11148
Napisanych postów
51559
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Skoro jej stawy siadają to tran trzeba kupić obowiązkowo, tłuszcze w diecie również zwiększyć. Tłuszcze są ważne ze względu na układ hormonalny, nerwowy, stawy... Nie pobudzają insuliny - od której rośnie tłuszczyk.
Chodzi mi by w każdym posiłku było białko i łączone one było głównie z produktami zawierającymi przede wszystkim węglowodany bądź tłuszcze. Np. ryż+oliwa z oliwek będzie gorsze niż ryż + tuńczyk.
Chodzi o to, że zjedzony tłuszcz powoduje zwiększoną ilość lipidów w osoczu, zjedzone cukry zwiększony wyrzut insuliny. Insulina zanosi lipidy do tkanki tłuszczowej. węgle - insa, tłuszcz - wzrost lipidów w osoczu = tłuszcz.
Szacuny
5
Napisanych postów
380
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5371
Skalar masz bardzo szeroką wiedzę, powiedz czy studiowałes cos w tym kierunku bo zastanawiam sie nad podyplomówką zwiazą z dietetyka ale nie wiem czy da mi to odpowiednią wiedzę. czy lepiej samodzielnie sie edukować??? jak to jest u Ciebie.
chyba mam cos zablokowane bo nie moge zadac Ci tego pytania (troche poza tematem) na emaila
pozdrawiam