Amber872.Idzie Ci ta masa - dobra łapa
Te Twoje wczorajsze lody to warte uwagi? dobre?
Masa idzie bardzo dobrze ale od 3 dni waga spadła o ok 0,5kg

mimo braku zmian w treningu/cardio/suplach. dlatego dorzuciłem trochę żarcia. Mimo że foty średnio wyszły to przez miesiąc fatu doszło min, za to tona wody
Lody są mega! cos ala oreao

Polecam gorąco. BTW prawie idealne
Upper Hipertrophy
Ściąganie drążka wyciągu górnego do karku 4x15-12
Wiosłowanie hantlą po łuku 4x12 x40kg
Wyciskanie hantli skos dodatni 4x15-10 x40kg
Wyciskanie hantli chwyt młotkowy 2x12 x37kg
Krzyżowanie linek w bramie 3x16
Unoszenie hantli na boki siedząc 3x15 x10kg
Face Pulls 3x15
Wyciskannie hantli siedząc 3x12 x32kg
przedramie nachyt 2x
przedramie podchyt 2x
ABS
Kółeczko 3x
unoszenie nóg w podporze 3x
spiecia na piłce 3x
core/izometria
DIETA
15g wph
1. Omlet: 80g platki zytnie, 1 białko, 30g albumina, 15g wpc, 30g rodzynki/żurawina, spirulina
lecytyna
2. 250g twaróg chudy, 175ml jogurt naturalny, 70g platki zytnie, banan, kakao
colostrum
3. 180g indyk, 80g basmati
nac
4. Preworkout
100g basmati, 100g basmati, brokuły
no booster
5. Post workout
40g carbo + 50g wpc + 10g mono
180g indyk, 180g basmati
cytrynian magnezu 3g
6. 180g indyk, 15ml lniany
7ml tran
ornityna
NOTE
Ziarno kakaowca to „pokarm bogów”. Powszechnie używa się go do wyrobu przetworzonych czekolad i innych produktów, ale niestety wyroby z czekolady przetworzonej nie zawierają nawet części właściwości prawdziwego, surowego ziarna kakaowca. Kakao ma prozdrowotny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Wszystko to dzięki epikatechinie, która jest flawonoidem. Flawonoidy mają gorzki smak i zazwyczaj są usuwane z produktów zawierających kakao. Według badań flawonoidy poprawiają ukrwienie mózgu, poprawiają pamięć krótkoterminową i krążenie krwi. Skutecznie obniżają ciśnienie tętnicze.
Surowe kakao zawiera przede wszystkim dużo żelaza, porcja 28 g surowych ziaren kakaowca zapewnia 314% dziennej dawki na zapotrzebowanie naszego organizmu na ten pierwiastek. Żelazo jest częścią hemoglobiny, która łączy się z tlenem i rozprowadza go po organizmie. Jest to skuteczna broń przeciwko anemii. Surowe kakao zawiera najwięcej magnezu ze wszystkich produktów spożywczych, który chroni przed stresem, ochrania serce, powoduje lepszy przepływ oraz dotlenienie krwi, podnosi wydajność, relaksuje mięśnie, zwiększa elastyczność i pomaga budować mocne kości. Magnez dobrze wpływa na pracę układu nerwowego, ale także krwionośnego. Magnez zawarty w kakao jest bardzo skuteczną bronią przed stresem. Chroni on także serce, powoduje lepszy przepływ krwi, lepsze jej dotlenienie, podnosi wydajność umysłu, relaksuje mięśnie, zwiększa elastyczność i pomaga budować mocne kości.
Ziarna surowego kakao posiadają najwięcej magnezu ze wszystkich produktów spożywczych. Posiadają także: siarkę, wapń, cynk, chrom, miedź, mangan i potas, zawiera także witaminę C, kwasy tłuszczowe Omega-6.
Kakao zawiera również takie pierwiastki śladowe jak: mangan, który wraz z żelazem bierze udział w tworzeniu hemoglobin, cynk natomiast jest częścią wielu enzymów, wpływa pozytywnie na pracę układu odpornościowego, a miedź jest potrzebna do budowy czerwonych krwinek. Badania naukowe Dr Gabriela Cousensa udowodniły że kakao nie podnosi poziomu cukru we krwi tak jak inne produkty zawierające kofeinę. Surowe kakao zawiera teobrominę, kofeinę i inne substancje. Jest źródłem przeciwutleniaczy, surowe ziarna kakaowca mają poziom antyoksydantów (ORAC*) równy 95.500. Zawierają 14 razy więcej flawonoidów (antyoksydantów) niż czerwone wino i 21 razy więcej niż zielona herbata. Działa zatem odmładzająco na nasz organizm. Ponad to zawiera Anandamid — endorfinę, która jest naturalnie produkowana po wysiłku fizycznym.. Anandamid powoduje że czujemy się lepiej (dlatego czekolada zwykle poprawia nam humor).
Zawiera fenyloetyloaminę (PEA) — jest ona produkowana w naszym organizmie, kiedy jesteśmy zakochani, pomaga także zwiększyć czujność i poprawić skupienie. Dodatkowo zawiera tryptofan, który jest aminokwasem o działaniu antydepresyjnym, a także odgrywa ważną rolę w produkcji serotoniny w naszym mózgu. Serotonina to neurotransmiter o działaniu antystresowym, zmniejszającym niepokój i zwiększającym naszą zdolność odpierania stresu
Ma właściwości ogrzewające i dobrze nada się na zimowe chłody. Jest odżywcze, w TCM stosowane w leczeniu anemii ze względu na wysoką zawartość żelaza. Ponad to:
— duża ilość siarki pomaga odbudowywać i chronić tkanki wątroby,
— zawiera mono-nienasycony kwas oleinowy, podobny do zdrowego tłoczonego na zimno oleju z oliwek, który podnosi stężenie dobrego cholesterolu we krwi,
— zawiera serotoninę, która działa jak środek antydepresyjny
— zawiera teobrominę, kofeinę i inne substancje pobudzające (teobromina jest uzależniająca),
obniża ciśnienie krwi,
— poprawia stan naczyń krwionośnych,
— zawiera flawonoidy (silne antyoksydanty), działa przeciwzapalne, przeciwwirusowo i przeciwalergiczne,
leczy przewlekły kaszel,
— pobudza produkcję endorfin, co daje uczucie przyjemności.
Surowe kakao w połączeniu z mlekiem może okazać się silnie alergizujące. Ponad to mleko może osłabiać działanie ziaren.
Surowe ziarna kakaowca mają poziom antyoksydantów (ORAC*) równy 95.500. Zawierają 14 razy więcej flawonoidów (antyoksydantów) niż czerwone wino i 21 razy więcej niż zielona herbata.
Należy spożywać surowe ziarna kakao ponieważ te w czekoladach poddawane są obróbce termicznej i większość antyoksydantów i witamin jest wówczas niszczona.
