SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

"Junior" prosi "Ladies" o małą pomoc

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6879

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78909
Witam!
Chciałem - jako osoba ogarnięta w sportach - stworzyć plan treningowy dla mojej drugiej połówki, którą to namówiłem, by od marca chodziła ze mną na siłownię. Oczywiście efekty, które ma osiągnąć są ściśle podporządkowane pod moją prywatną korzyść . Nie ma problemów z wagą, ba, wygląda bardzo zgrabnie itp. ale wiadomo, zawsze może być lepiej!
Prośba moja brzmi tak: czy mógłbym dostać jakiś zbiór linków do poczytania lub po prostu wypisane rady na temat treningu dla kobiety w celu ukształtowania i rozbudowania mięśni (ciężko mi przechodzi przez gardło słowo "masa" )? Wiadomo, że trening dla kobiety i mężczyzny wygląda zupełnie inaczej. Kwestię diety pozostawiam już sobie. Po zasięgnięciu wiedzy wkleję przykładowy plan do ocenienia.
Z góry dziękuję za pomoc!

Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2013-02-27 18:05:34

Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2013-02-27 18:06:04
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Myślę, że wszystko, co powinno zostać powiedziane, powiedziane już zostało, a temat powoli przeradza się w niepotrzebną nikomu pyskówę. Dlatego zamykam, jeśli Twoja dziewczyna zgłosi się do nas, to niech założy sama swój temat, chętnie pomożemy

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 127 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8204
"Wiadomo, że trening dla kobiety i mężczyzny wygląda zupełnie inaczej" - nic mi takiego nie wiadomo, może wyjaśnisz...?

Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2013-02-27 18:07:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78909
Nie będę jej kazał robić 4 serii martwego ciągu na dużym ciężarze, albo nie będę jej kazał wyciskać sztangi na skosie z obciążeniem pozwalającym wykonać 6 powtórzeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 127 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8204
Dlaczego nie?

Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2013-02-27 18:09:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Bo raczej kobiety mają nieco inny cel ćwiczeń. A tak abstrah**ąc: rozumiem, że plan za bardzo się nie różni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 861 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15339
rozejrzyj się po dziale, jak tu dziewczyny ćwiczą to przede wszystkim dietę, kobieta powinna mieć zupełnie inną niż facet.
a cały zbiór wiedzy znajdziesz w regulaminie działu - włącznie z przykładowymi planami treningowymi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
O, u nas jest osobny dział "najważniejsze tematy". Nie znalazłem tego i dlatego zapytuję. Ale skoro jest w regulaminie, to oczywiście wszystko przeczytam. Dziękuję za pomoc, lecą sogi. Różnic wynikających z diety mogę się domyśleć dlatego nie będę miał problemów z ułożeniem

Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2013-02-27 18:24:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jak ułożysz dietę to najlepiej będzie jeśli prześlesz tutaj, żeby doświadczone babki mogły sprawdzić czy nie faszerujesz dziewczyny beztłuszczowymi twarogami i sałatkami z kurczakiem bez tłuszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Bez przesady. Sam ćwiczę sporo, więc wiem jak powinna wyglądać zbilansowana dieta . Ale oczywiście trening i dietę wrzucę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 861 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15339
jeżeli masz identyczny układ hormonalny jak Twoja kobieta, to kwestię diety zostaw sobie. ale żeby kobicie krzywdy nie zrobić, poczytaj, wrzuć. tutaj dużą wagę przykłada się do zdrowego, służącego kobietom wyboru produktów. kurczaków i twarogów za wiele tu nie uświadczysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Rozumiem doskonale, jestem w trakcie lektury. I tak wszystko, co jej zaserwuję będzie lepsze, niż to co je do tej pory. Póki co wygrałem z jej skłonnościami proanorektycznymi (mimo tych, ma bardzo dobrą sprawność fizyczną, jest wygimnastykowana, ma dobry wyskok itp.), póki co jej posiłki ograniczają się do obiadu w domu i chipsów z koleżanką. Zaraz dokończę dietę, przeczytam trening i wstawię tu
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ucieczka od fatu na lato ;)

Następny temat

dieta low carb

nutloveb