Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1099
Napisanych postów
10675
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58673
Witam pomyślałem by założyć taki temat.
Głównie różne skutki uboczne stosowanie dopingu i leków.
Sam dostałem ostro po dupie i koledzy nie mówili a też nie wiedzieli jakie cuda mogą wyjść.
Jeśli lipny temat to co kasacji .
Zacznę od GW- każdy chwalił że ok.
Ma opinia,moze jest dobre,ogarnia krew,cos tam tłuszcz pali ale dla mnie dyskwalifikacji zalicza z powodu pryszczy bo h** w formy jak koszulkę wstyd zdjąć :)
Szacuny
14983
Napisanych postów
31298
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
211958
Ale to Twoja opinia . Wiele osób ma podobne skutki uboczne po trenie , masterze , oralach , a nawet po teście . Wiec wychodzi wtedy na to , ze każdy jest do " dyskwalifikacji "
GW jak wszystko ma swoje plusy i minusy .
Wiec temat założyłeś jakoś swój dzienniczek , czy o skutkach ubocznych danych środków I na swojej podstawie będziesz ja chwalił i ganił ?
Szacuny
566
Napisanych postów
777
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58657
Ja jeżeli chodzi o syfy to na żadnym środku ich nigdy nie miałem . Choć bym łączył nie wiadomo co z czym i w jakich ilościach to ani jednego syfka. Natomiast ja podchodziłem do tego w dwojaki sposób . Jako zawodnik akceptowałem np bezsenność na trenie. Natomiast teraz rekreacyjnie nie dotknę już nigdy takich środków jak tren, ment a nawet dhb . Dhb tolerowałem super i zrobiłem największy progres ale był delikatnie bolesny i z czasem jest to uciążliwe przy codziennym stosowaniu. Także dla mnie najgorsze to bezsenność . I teraz cenie komfort życia , wyspanie się jak dziecko po 9 godzin .
Szacuny
1099
Napisanych postów
10675
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58673
azazelll
Ja jeżeli chodzi o syfy to na żadnym środku ich nigdy nie miałem . Choć bym łączył nie wiadomo co z czym i w jakich ilościach to ani jednego syfka. Natomiast ja podchodziłem do tego w dwojaki sposób . Jako zawodnik akceptowałem np bezsenność na trenie. Natomiast teraz rekreacyjnie nie dotknę już nigdy takich środków jak tren, ment a nawet dhb . Dhb tolerowałem super i zrobiłem największy progres ale był delikatnie bolesny i z czasem jest to uciążliwe przy codziennym stosowaniu. Także dla mnie najgorsze to bezsenność . I teraz cenie komfort życia , wyspanie się jak dziecko po 9 godzin .
No i o taki temat mi chodziło.
U mnie problemy ze snem już od 2008roku jak do Dani się przeprowadziłem.
A środki mało mają na to wpływu ale fakt trenu nie tykam i nie tknę
Szacuny
566
Napisanych postów
777
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58657
No to współczuje bo dla mnie nie ma nic gorszego jak bezsenność . Trochę czasu się przemęczylem z tym. Na szczęście już dawno mam to za sobą i śpię jak dziecko od dawna bez rzadnych tabletek , supli itd. Natomiast innych jakiś skutków ubocznych szczerze to nie zaobserwowałem . Ja osobiście nigdy nie paliłem , nie piłem i nie pije, nie ćpam . Natomiast mogę wiadro sterydów przyjąć bez rzadnych dolegliwości haha. Deka 1200 na tydzień nie muliła mnie , rzadnych negatywnych myśli depresji itd. Ale wiadomo ze każdy jest osobnym przypadkiem i każdy inaczej reaguje.
Szacuny
1099
Napisanych postów
10675
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
58673
azazelll
No to współczuje bo dla mnie nie ma nic gorszego jak bezsenność . Trochę czasu się przemęczylem z tym. Na szczęście już dawno mam to za sobą i śpię jak dziecko od dawna bez rzadnych tabletek , supli itd. Natomiast innych jakiś skutków ubocznych szczerze to nie zaobserwowałem . Ja osobiście nigdy nie paliłem , nie piłem i nie pije, nie ćpam . Natomiast mogę wiadro sterydów przyjąć bez rzadnych dolegliwości haha. Deka 1200 na tydzień nie muliła mnie , rzadnych negatywnych myśli depresji itd. Ale wiadomo ze każdy jest osobnym przypadkiem i każdy inaczej reaguje.
Na tyle mam dobrze że życie tak ustawiłem że śpię i robię co chce w życiu.
To mogę spać i normalnie funkcjonować bo jak kiedyś normalnie w magazynie pracowałem to tragedia nie ma nic gorszego od braku snu.
Teraz tylko muszę do siłowni dojechać to jedyny obowiązek