...
Napisał(a)
Witam, ogólnie mam takie zapytanie, bo zacząłem ćwiczyć na siłowni i wszyscy mi mówią że zmienił mi się lekko głos na grubszy, i bardziej męski, ale chciałem zapytać, czy przez siłownie można mieć bardziej męski głos i mniej przyjazny wyraz twarzy. Wkurza mnie to że mam przyjazny głos i przyjazną twarz, czy jakoś w wyniku większego testosteronu ćwicząc da sie to zmienić? Mam 15 lat i ćwiczę 4 miesiące. Pytam też bo jak obserwuje osoby ćwiczące na yt, czy ogólnie w życiu to mogę zauważyć że mają dość groźne wyrazy twarzy i gruby męski głos. Mówię nawet o osobach w moim wieku ale i starszych.
...
Napisał(a)
Cześć!
Jesteś w wieku, w którego okresie zachodzi proces tak zwanej mutacji. Mutacja to proces u chłopców polegający na zmianie barwy głosu na niższy, powodem jest zwiększona produkcja testosteronu, która ma wpływ na rozwój jabłka Adama. W Twoim wypadku rozpoczęcie treningów siłowych spowodowało zwiększoną produkcję testosteronu, co poskutkowało rozwojem jabłka Adama i zmianą barwy głosu. Bez treningu na siłowni zapewne też by to nastąpiło. Także nie powinieneś się tym przejmować.
Natomiast nawiązując do wyglądu/grymasu twarzy świadczącego o złości osób trenujących na siłowni, to sądzę, że są to Twoje prywatne odczucia dotyczące ich wyglądu.
Jesteś w wieku, w którego okresie zachodzi proces tak zwanej mutacji. Mutacja to proces u chłopców polegający na zmianie barwy głosu na niższy, powodem jest zwiększona produkcja testosteronu, która ma wpływ na rozwój jabłka Adama. W Twoim wypadku rozpoczęcie treningów siłowych spowodowało zwiększoną produkcję testosteronu, co poskutkowało rozwojem jabłka Adama i zmianą barwy głosu. Bez treningu na siłowni zapewne też by to nastąpiło. Także nie powinieneś się tym przejmować.
Natomiast nawiązując do wyglądu/grymasu twarzy świadczącego o złości osób trenujących na siłowni, to sądzę, że są to Twoje prywatne odczucia dotyczące ich wyglądu.
Polecamy również: Siłownia dla dzieci i nastolatków, ryzyko czy klucz do sukcesu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
Polecane artykuły