Zmieniony przez - Miesniak100 w dniu 2023-09-15 17:42:56
...
Napisał(a)
Siema. Dlaczego po WPC sie czuje jakby mnie ktos uderzyl kijem bejsbolowym w glowe, zle sie czuje, mam mdłości, po WPI jest lepiej ale nadal zle sie czuje i mam mdlosci, tylko ze nie zdarzylo mi sie dostac biegunki na WPI a na WPC, tak. Próbowałem rozne bialka w tym te od Olimpu i po wszystkich jest to samo. Co mi jest? Skyry moge pic chyba w dowolnych ilosciach i nic mi nie jest, serki wiejskie tam samo, platki na mleku tez kiedys czesto jadlem i nic mi nie bylo. Czym sie rozni serek wiejski od odzywki bialkowej? To nietolerancja laktozy czy jakas alergia jesli alergia to na co to jest. Po serkach wiejskich czuje sie dobrze. Z gory dzieki za pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
No to dziwne, że masz takie objawy bo jeszcze jakbyś miał typowo jelitowe to jakoś by szło zeobizumiec. A próbowałeś różnych firm czy tylko jednej może akurat coś w składzie jest takiego że Twój orgaznim źle reaguję. Jeśli nie to kup jakieś próbki czy coś z innych firm i zobacz czy będzie lepiej a jeśli nie to zostaje tylko dostarczenie białka z jedzenia
...
Napisał(a)
pewnie masz jakąś nietolerancję nie koniecznie laktoza, ale moze jakis dodatek do białka czy coś
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
@arturl1986, Próbowałem różnych marek białka.
Okazuje się że jeśli wypiłem białko z mlekiem a nie z wodą objawy były DUŻO łagodniejsze. Piłem białko zawsze na pusty żołądek i wydaje się jakby mój żołądek lepiej znosił je gdy spadnie do niego z tlustym mlekiem nwm jak to wyjasnic ale o dziwo jest duzo lepiej, szczerze mówiąc to nawet możliwe że z niego nie zrezygnuje. Drugi raz spróbowałem pić je z mlekiem i było okej.
Okazuje się że jeśli wypiłem białko z mlekiem a nie z wodą objawy były DUŻO łagodniejsze. Piłem białko zawsze na pusty żołądek i wydaje się jakby mój żołądek lepiej znosił je gdy spadnie do niego z tlustym mlekiem nwm jak to wyjasnic ale o dziwo jest duzo lepiej, szczerze mówiąc to nawet możliwe że z niego nie zrezygnuje. Drugi raz spróbowałem pić je z mlekiem i było okej.
...
Napisał(a)
Miesniak100@arturl1986, Próbowałem różnych marek białka.
No to może spróbuj pić ale nie na pusty żołądek i będzie ok
...
Napisał(a)
Tak tez w ostatecznosci bede robil ale to sie bedzie mijać z moim celem bo po to bylo mi potrzebne białko poniekąd żeby miec szybkie i tanie śniadanie, a bialko i tak bym musial uzupelnic
...
Napisał(a)
To dołoz do tego jakiś owoc , płatki i znkenduj i masz pełnowartościowy posiłek a nie samo białko a jeszcze się okaże że w takiej postaci niemasz żadnych dolegliwości i wsysysko jest w porządku.
Nieiwem jak wygląda Twoja dieta i podział makroskładnikow ale raczej 50g czy jeszcze mniej Bilala na śniadanie to średni pomysł
Nieiwem jak wygląda Twoja dieta i podział makroskładnikow ale raczej 50g czy jeszcze mniej Bilala na śniadanie to średni pomysł
...
Napisał(a)
50g bez niczego też bym miał sraczkę najlepiej zagryźć cokolwiek do tego płatki owsiane albo banana dalej jest tanio ale i to siedzi dłużej zamiast przelecieć przez żołądek
...
Napisał(a)
Niestety, ale po tym, co napisałeś nie da się stwierdzić z czego wynika problem trawienny i dlaczego po części produktów występuje, a po innych nie występuje. Teoretycznie, gdyby to była nietolerancja laktozy, to po izolacie białka serwatkowego nie powinno być problemu. Co on prawda w porcji jest śladowa ilość cukrów, ale zdecydowanie mniej niż w skyrze. Możesz ewentualnie jeszcze spróbować odżywkę białkową całkowicie pozbawioną węglowodanów, np. coś takiego:
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_ISO _CLEAR-opis42340.html
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_ISO _CLEAR-opis42340.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły