Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6
Napisanych postów
600
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11476
5 tyg pod warunkiem że wszytki zrośnie się ładnie ,złamanie bokserskie bo tak je potocznie nazywają ,to dość poważna sprawa jeśli kość zrośnie się krzywo będziesz miał lekko ograniczone ruchy tym palcem .Mnie osobiście po dwóch tygodniach i zdjęciu kontrolnym nastawiali rękę jeszce raz + 6 tygodni gipsu + wróciłem na siłkę po 2 miechach .Nie zapominaj że nie używana ręka schudnie i przez kilka dni po gipsie ciężko bedzie Ci nią ruszać polecam ćwiczenia w ciepłej wodzie śćiskamy gąbke do mycia naczyń.Nie radze zdejmować gipsu i uwierz mi na słowo ręka Ci się jeszcze przyda a chyba nie chcesz przy pierwszej lepszej solówce nabawić się kolejnej kontuzji.
Zmieniony przez - Ziemny w dniu 2008-10-07 18:56:31
Szacuny
138
Napisanych postów
19103
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
120397
raz mialem zlamanie 4 i 5 kosci srodrecza reki prawej. (kilka ciosow krzywo siadło) niewiem jak Ty ale mi skladali na drutach. mialem szyne przez ok 8tyg. po sciagnieciu i tak ok 3miechy cwiczyc niemoglem. powoli deilkatne ciezary i stopniowo inaczej nieda rady.
ostatnio mialem zlamanie 1kosci reki lewej. gips mial byc 6tyg sciagnalem sobie go po 2tyg tydzien wogole nieruszalem pozniej tydzien sciskanie gabki i do pracy do łopaty
jednak lepiej odpuscic sobie silke bo jak zawalisz sobie kosci to do konca zycia bedzie Ci sie to odbijało
Szacuny
6
Napisanych postów
600
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11476
Jeśli masz 20 lat to pewnie masz jeszcze dobre ubezpieczanie szkolne i chcociażby dlatego warto donosić ten gips do samego końca może to nie jest najrozsądniejszy powód ale może nim Cię przekonam .Ja dostałem za rękę ponad 1000 złotych z ubezpieczenia euro 26 :)
Szacuny
62
Napisanych postów
11895
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
164753
Co odrazu klniecie kultury troche chłoapk napisał normalnie a wy jak jaskiniowcy.
Do rzeczy miałem podobny uraz jakieś dwa lata temu gips na cztery tygodnie i jedyne co mogłem zrobić to zmniejszyć ciężar na tyle abym wyczuwał prace mięśnia i kombinował z chwytem. jeśli zdecydyujesz się na ćwiczenie i poczujesz ból przerwij. Pamiętaj robisz to na własną odpowiedzialność
Szacuny
6
Napisanych postów
769
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
24675
ej no normalnie mnie zamurowalo w piatek dokladnie ta sama kosc sobie zlamalem a mialem cykla za 2 tyg zaczac... ale to nic wszedlem na diete redukcujna i rowerek i brzuch do robienia tylko zostal... lacze sie z toba w bolu bo to naprawde zje/bana sprawa.
lekarz mi powiedzial 5 tyg w gipsie i 6 miechow bez obciazania tej reki... w styczniu max musze wrocic na ciezary bo wieszak ze mnie zostanie zalaczam fote rtg
Zmieniony przez - Nelson_7 w dniu 2008-10-07 21:36:57