Z góry dziękuję za odpowiedzi
...
Napisał(a)
Biorę antybiotyk zinnak ,nie ma tam wzmianki o alkoholu ale i tak przez cały czas nie wypiłam ani grama alko. Moje pytanie brzmi czy jak po wypiciu ostatniej tabletki antybiotyku minęło ponad 12 godzin, czy mogę napić się wina? Czy to coś zaburzy wchłanianie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli od przyjęcia ostatniej dawki minęło ponad 12 godzin, a czujesz się dobrze, to wypicie wina nie powinno stanowić ryzyka. Niemniej jednak, organizm potrzebuje czasu na regenerację po infekcji i antybiotykoterapii, więc wskazane jest umiarkowanie
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Tak jak wyżej już napisano to też nie specjalnie bym się przejmował bo rczej nie będzie pić pod korek a raczej symbolicznie pewnie na jakimś spotkaniu
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Siemka.
Przede wszystkim ewentualne przeciwwskazania mogą wynikać Choćby z tego jak będziesz się czuł ale również wpływać na pracę wątroby tutaj alkohol i antybiotyk będą razem obciążać mocy i wątroby także to trzeba mieć na uwadze aby nie przekombinować i żeby organizm po prostu nie musiał zbyt mocno "walczyć" zarówno z lekiem, jak i alkoholem. Jeżeli więc nie wypijesz dwóch butelek wina a będzie to symboliczne picie tak jak kolega wspomina wyżej do towarzystwa to nie powinno być kłopotu, aby tego winka się napić
Przede wszystkim ewentualne przeciwwskazania mogą wynikać Choćby z tego jak będziesz się czuł ale również wpływać na pracę wątroby tutaj alkohol i antybiotyk będą razem obciążać mocy i wątroby także to trzeba mieć na uwadze aby nie przekombinować i żeby organizm po prostu nie musiał zbyt mocno "walczyć" zarówno z lekiem, jak i alkoholem. Jeżeli więc nie wypijesz dwóch butelek wina a będzie to symboliczne picie tak jak kolega wspomina wyżej do towarzystwa to nie powinno być kłopotu, aby tego winka się napić
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja [email protected]
...
Napisał(a)
W przypadku większości leków nie jest zalecane łącznie ich z większą ilością alkoholu. Chociażby z uwagi na to, że jedne, jak o drugie mają w dość znaczny sposób niekorzystny wpływ na nasz organizm. Istotną kwestią będzie przede wszystkim to, jak się czujesz w obecnej sytuacji, oraz jaką ilość alkoholu spożyjesz. Zastanawia jednak fakt tego, że tak bardzo Ciebie ciągnie do alkoholu. Naprawdę nie jesteś w stanie wytrzymać dłużej? Rozumiem sytuację, gdyby akurat przypadły Twoje, czy czyjeś urodziny, Sylwester, czy wesele, ale żeby ot tak rzucać się na niego? Tutaj widzę możliwy problem.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
napić tak, upić nie bardzo
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły