Sory za cytat , edytowac chcialem ...
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
ZUPA GULASZOWA
Składniki:
500g wieprzowiny - łopatka
dwie cebule
100g śmietany
3 średnie ziemniaki
szklanka bulionu.
słodka papryka czerwona
kminek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pokrojoną wieprzowinę w kostkę dusimy z cebulą pokrojona w kostkę, ok. 30 minut. Następnie dodajemy bulion i ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusimy ok. 20 minut. Mieszamy czerwoną paprykę ze śmietaną i dodajemy do wywaru uważając aby się nie zważyła. Następnie przyprawiamy gałką muszkatołową i kminkiem. Całość gotujemy ok. 10 minut i gotowe.
Tak wygląda całość
BTW posiłku (2 porcje)

Składniki:
500g wieprzowiny - łopatka
dwie cebule
100g śmietany
3 średnie ziemniaki
szklanka bulionu.
słodka papryka czerwona
kminek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pokrojoną wieprzowinę w kostkę dusimy z cebulą pokrojona w kostkę, ok. 30 minut. Następnie dodajemy bulion i ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusimy ok. 20 minut. Mieszamy czerwoną paprykę ze śmietaną i dodajemy do wywaru uważając aby się nie zważyła. Następnie przyprawiamy gałką muszkatołową i kminkiem. Całość gotujemy ok. 10 minut i gotowe.






Tak wygląda całość

BTW posiłku (2 porcje)
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Filet z kurczaka z czerwonym curry i mozarellą.
Składniki:
500g fileta z kurczaka
czerwona pasta curry
przyprawa curry do ryżu
ser mozarella – 1 kula ok. 120g
200g ryżu
Mix warzyw (kalafior, brokuły, marchew)
Oliwki zielone z anchois
Ziarenka smaku
50g masła
Kapary
Przygotowanie:
Filety z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Nacieramy wewnątrz i na zewnątrz czerwoną pastą curry. Do kieszonki wkładamy 2 plastry mozarelli, przekładane posiekanymi kaparami i oliwkami. Smażymy z dwóch stron po około 10 minut na stronę na teflonie z odrobiną oleju. Warzywa gotujemy ok. 10 minut od wrzenia wody. Do odcedzonych warzyw dodajemy odrobinę ziarenek smaku i masła. Ryż gotujemy z dodatkiem curry aby uzyskał żółtawy kolor. Podajemy wszystko razem jak na zdjęciu, ryż możemy uformować za pomocą filiżanki/miseczki.
Tak wygląda całość
BTW (2 porcje)
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-01-14 21:50:55
Składniki:
500g fileta z kurczaka
czerwona pasta curry
przyprawa curry do ryżu
ser mozarella – 1 kula ok. 120g
200g ryżu
Mix warzyw (kalafior, brokuły, marchew)
Oliwki zielone z anchois
Ziarenka smaku
50g masła
Kapary
Przygotowanie:
Filety z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Nacieramy wewnątrz i na zewnątrz czerwoną pastą curry. Do kieszonki wkładamy 2 plastry mozarelli, przekładane posiekanymi kaparami i oliwkami. Smażymy z dwóch stron po około 10 minut na stronę na teflonie z odrobiną oleju. Warzywa gotujemy ok. 10 minut od wrzenia wody. Do odcedzonych warzyw dodajemy odrobinę ziarenek smaku i masła. Ryż gotujemy z dodatkiem curry aby uzyskał żółtawy kolor. Podajemy wszystko razem jak na zdjęciu, ryż możemy uformować za pomocą filiżanki/miseczki.




Tak wygląda całość

BTW (2 porcje)
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-01-14 21:50:55
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nadziewane papryczki
Wartości odżywcze:
Białko: 43g
Tłuszcze: 3g
Węglowodany: około 15g (licząc warzywa)
Kalorie: 280kcal
Czas przygotowania: 20-25min
Składniki:
Pierś z kurczaka 200g
Papryka (dwie lub więcej)
Por (wystarczy mały kawałek)
Marchewka 3-4szt
Cebula 1 szt
Kapusta pekińska 2-3 listki
Przyprawy: papryka ostra, majeranek, bazylia
Składniki do sosu: jogurt naturalny, pieprz ziołowy, czosnek
Sposób przygotowania:
1. Odkrajamy górę papryki i wydrążamy ją w środku.
2. Przyprawiamy pierś z kurczaka papryką ostrą, majerankiem i bazylią.
3. Kroimy mięso i warzywa.
4. Na rozgrzaną patelnie z olejem (ja użyłam bezkalorycznego w sprayu
) kładziemy pokrojoną marchewkę, podlewamy troszkę wodą i dusimy na małym ogniu aż zrobi się miękka.
5. W międzyczasie przygotowujemy sos: do miseczki z jogurtem naturalnym dodajemy pieprz ziołowy i wrzucamy drobno posiekany czosnek. Mieszamy całość
6. Gdy marchewka zacznie robić się miękka dorzucamy na patelnię mięso i dalej dusimy pod przykryciem.
7. Jak mięso nie będzie już surowe dodajemy pozostałe warzywa, sos i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu.
8. Zawartość patelni umieszczamy we wcześniej wydrążonych paprykach ... i gotowe !
Zmieniony przez - veti91 w dniu 2013-01-14 22:01:51
Wartości odżywcze:
Białko: 43g
Tłuszcze: 3g
Węglowodany: około 15g (licząc warzywa)
Kalorie: 280kcal
Czas przygotowania: 20-25min
Składniki:
Pierś z kurczaka 200g
Papryka (dwie lub więcej)
Por (wystarczy mały kawałek)
Marchewka 3-4szt
Cebula 1 szt
Kapusta pekińska 2-3 listki
Przyprawy: papryka ostra, majeranek, bazylia
Składniki do sosu: jogurt naturalny, pieprz ziołowy, czosnek
Sposób przygotowania:
1. Odkrajamy górę papryki i wydrążamy ją w środku.

2. Przyprawiamy pierś z kurczaka papryką ostrą, majerankiem i bazylią.
3. Kroimy mięso i warzywa.

4. Na rozgrzaną patelnie z olejem (ja użyłam bezkalorycznego w sprayu

5. W międzyczasie przygotowujemy sos: do miseczki z jogurtem naturalnym dodajemy pieprz ziołowy i wrzucamy drobno posiekany czosnek. Mieszamy całość

6. Gdy marchewka zacznie robić się miękka dorzucamy na patelnię mięso i dalej dusimy pod przykryciem.
7. Jak mięso nie będzie już surowe dodajemy pozostałe warzywa, sos i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu.
8. Zawartość patelni umieszczamy we wcześniej wydrążonych paprykach ... i gotowe !


Zmieniony przez - veti91 w dniu 2013-01-14 22:01:51
...
Napisał(a)
SAŁATKA.
Produkty:
- 100g piersi z kurczaka
- 50g makaronu pełne ziarno świderki
- 100g papryki konserwowej
- 100g świeżego ogórka
- 30g cebuli czerwonej
- 50g sałaty lodowej
- 50g rzodkiewki
- 50g groszku konserwowego
- 20g sera camembert light
- przyprawy: przyprawa do gyrosa, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, szczypta soli ziołowej. Można użyć dowolnych przypraw wedle uznania.
Przepis:
Pierś z kurzczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na oliwie. Makaron gotujemy. Paprykę, cebulę, ser kroimy w kostkę. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w talarki. Następnie gdy mięso i makaron są gotowe, do pojemnika lub miseczki wkładamy sałatę lodową z boku przy ściance, następnie na dno wkładamy makaron, na makaron kładziemy kurczaka. Na wierzch układamy ogórek, paprykę, cebulę, rzodkiewkę, groszek, ser camembert. Całość posypujemy przyprawami.
Wartość odżywcza:
Białko: 39,56g
Węglowodany: 49,35g
Tłuszcz: 6,9g
Kcal: 427
Czas przygotowania max 30 min
Zmieniony przez - Jozue w dniu 2013-01-15 14:46:10
Zmieniony przez - Jozue w dniu 2013-01-15 14:46:53
Produkty:
- 100g piersi z kurczaka
- 50g makaronu pełne ziarno świderki
- 100g papryki konserwowej
- 100g świeżego ogórka
- 30g cebuli czerwonej
- 50g sałaty lodowej
- 50g rzodkiewki
- 50g groszku konserwowego
- 20g sera camembert light
- przyprawy: przyprawa do gyrosa, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, szczypta soli ziołowej. Można użyć dowolnych przypraw wedle uznania.
Przepis:
Pierś z kurzczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na oliwie. Makaron gotujemy. Paprykę, cebulę, ser kroimy w kostkę. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w talarki. Następnie gdy mięso i makaron są gotowe, do pojemnika lub miseczki wkładamy sałatę lodową z boku przy ściance, następnie na dno wkładamy makaron, na makaron kładziemy kurczaka. Na wierzch układamy ogórek, paprykę, cebulę, rzodkiewkę, groszek, ser camembert. Całość posypujemy przyprawami.
Wartość odżywcza:
Białko: 39,56g
Węglowodany: 49,35g
Tłuszcz: 6,9g
Kcal: 427
Czas przygotowania max 30 min
Zmieniony przez - Jozue w dniu 2013-01-15 14:46:10
Zmieniony przez - Jozue w dniu 2013-01-15 14:46:53
"KTO CHCE SZUKA SPOSOBU, KTO NIE CHCE SZUKA POWODU"
...
Napisał(a)
anubis84, bardzo dobry przepis ;) -> Pozdrawiam
Ja dałem dla osób które lubią słodycze, naleśnika wysokobiałkowego ;)
Ja dałem dla osób które lubią słodycze, naleśnika wysokobiałkowego ;)
Pozdrawiam ... Pamiętaj, Granice są w nas !!
...
Napisał(a)
Przepraszam że tu pytam, ale kiedy będzie drugi etap i czy wciąż można zgłaszać w nim prace?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!