Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
49 dni
Przeczytanych tematów
52
Hej, zależy mi na bardzo zdrowym śniadaniu które dostarczy sporo witamin i minerałów i innych cennych składników. Owsiankę robię na zimno dzień wcześniej i wsadzam do lodówki. Taką owsiankę z jajecznicą jem praktycznie codziennie ok godzinę po pobudce.
jajecznica z 2-3 jajek na odrobinie masła
płatki owsiane górskie 70g
jogurt naturalny 200g
kakao (prawdziwe) ok 4g
olej lniany 5ml
olej z czarnuszki 5 ml
40g dżemu lub owoce lub 20g miodu (ogólnie coś do smaku)
makro około:
B 40
T 60
W 30
kcal 700
Co o tym myślicie? Polecacie dodanie czegoś jeszcze, lub wywalenie ze składu?
Szacuny
17404
Napisanych postów
130894
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1454740
coś mi się nie zgadza, 100g owsianych ma 60g węgli więc 70 g to jest ok 40 kalorii, do tego węgle z jogurtu,. dzemu/owoców, coś żle to jest wypisane, owsianka z owocami + jajecznic będzie dobrze, nic nie trzeba zmieniać
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2016
Napisanych postów
1910
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
75645
Ale co ty chcesz zmieniać?
Masz 40g białka w posiłku, a to juz fajna porcja, do tego dostarczasz porcje węgli złożonych(z duża ilością balonika, który jest nam potrzebny), tłuszczy tez jest w sam raz i sa zróżnicowane.
Mas naprawdę fajne, pożywne i wartościowe śniadanie, lepsze niż 90% społeczeństwa :p Jak Ci smakuje to wcinaj dzien, dnia i tyle :D
980
Napisanych postów
3518
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
64930
Wyszło mi mniej tłuszczu, a więcej węgli i ok.800 kcal. Jeśli to będzie dżem na słodziku, to ok, chociaż owoców używałabym dużo częściej, niż dżemu i miodu. Można tak to połączyć, żeby było trochę płatków, trochę owoców i jeszcze odrobina miodu do smaku, a nie sam miód. Ja bym używała olejów zamiennie z różnymi orzechami, żeby było jeszcze większe urozmaicenie.
5696
Napisanych postów
73066
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
736399
Nie do końca rozumiem czego od nas oczekujesz. Jeżeli pytasz o to jakie są zalecane źródła składników odżywczych, to polecam się z nimi zapoznać. Będziesz wiedział jakie komponować aby stworzyć pełnowartościowy posiłek.