Cześć, przez długi czas jako młody chłopak trenowałem sprinty, w wieku 20 lat zacząłem zajmować się trójbojem siłowym, nawet z fajnymi wynikami (Siady-230kg, Martwy:270, Klatka: marne 140) przy wadze 80-85kg. Nogi zawsze były moją mocną stroną. Jakiś czas temu powiedziałem sobie, że już wystarczy mi dzwigania i wracam do sprintów(teraz 27 lat). Czy orientujecie się może czy są organizowane jakieś zawody w których ja, jako totalny amator mógłbym wystartować ( oczywiście bez klubu) szperałem, ale niestety nie znalazłem nic konkretnego.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Siemka, ciężki temat z tego co widzę.
O ile biegi na dystansach 5,10 km są często w różnych miastach organizowane, tak w przypadku sprintow takich imprez nie ma:(
Jeudnie widzę na na polskim związku lekko Atletyki są jakieś ligi mastersow gdzie można startować też amatorsko. Niestety u nas mało popularne są takie dyscypliny. Aczkolwiek może to jakiś pomysł dla ciebie by takowe zawody jakieś zorganizować... Być może uda Ci się skrzyknąć jakaś społeczność i typowo pod kątem sprintow zorganizować jakis event
O ile biegi na dystansach 5,10 km są często w różnych miastach organizowane, tak w przypadku sprintow takich imprez nie ma:(
Jeudnie widzę na na polskim związku lekko Atletyki są jakieś ligi mastersow gdzie można startować też amatorsko. Niestety u nas mało popularne są takie dyscypliny. Aczkolwiek może to jakiś pomysł dla ciebie by takowe zawody jakieś zorganizować... Być może uda Ci się skrzyknąć jakaś społeczność i typowo pod kątem sprintow zorganizować jakis event
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Wczoraj kontaktowałem się z ,,Paweł zero koksu,, pewnie większości znany na forum SFD i podpowiedział, że takie zawody są organizowane- Mazovia truck cup, także jest nadzieja :) Fajnie pojechać raz w roku, zmierzyć profesionalnie czas i pościgać się :) Może jak się wkrece to wstąpie do klubu i nie będę musiał kombinować haha
Zmieniony przez - Jarek09990 w dniu 2025-08-09 21:04:21
Zmieniony przez - Jarek09990 w dniu 2025-08-09 21:04:21
...
Osobiście niestety nie słyszałem o takich zawodach. Jeżeli już, to organizowane w jakiś amatorski sposób, z pominięciem polskiego związku lekkiej atletyki. Nie wiem niestety, czy jest to możliwe, ale w sumie jeżeli ktoś sobie zorganizuje, to raczej nikt nie powinien mieć z tego powodu problemu. Jeżeli więc osoba w temacie zna tego typu zawody i jest to Mazovia Truck Cup, to nie pozostaje nic innego, jak zgłębić się bardziej w ten temat i zapisać chęć swojego udziału. Być może jednak lepiej będzie już teraz zapisać się do klubu, niż kombinować?
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz