WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zawody sprinterskie - porady

temat działu:

Bieganie, biegi uliczne i górskie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1536

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 25
Cześć, przez długi czas jako młody chłopak trenowałem sprinty, w wieku 20 lat zacząłem zajmować się trójbojem siłowym, nawet z fajnymi wynikami (Siady-230kg, Martwy:270, Klatka: marne 140) przy wadze 80-85kg. Nogi zawsze były moją mocną stroną. Jakiś czas temu powiedziałem sobie, że już wystarczy mi dzwigania i wracam do sprintów(teraz 27 lat). Czy orientujecie się może czy są organizowane jakieś zawody w których ja, jako totalny amator mógłbym wystartować ( oczywiście bez klubu) szperałem, ale niestety nie znalazłem nic konkretnego.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12555 Napisanych postów 162262 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1242817
Siemka, ciężki temat z tego co widzę.
O ile biegi na dystansach 5,10 km są często w różnych miastach organizowane, tak w przypadku sprintow takich imprez nie ma:(
Jeudnie widzę na na polskim związku lekko Atletyki są jakieś ligi mastersow gdzie można startować też amatorsko. Niestety u nas mało popularne są takie dyscypliny. Aczkolwiek może to jakiś pomysł dla ciebie by takowe zawody jakieś zorganizować... Być może uda Ci się skrzyknąć jakaś społeczność i typowo pod kątem sprintow zorganizować jakis event

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 25
Wczoraj kontaktowałem się z ,,Paweł zero koksu,, pewnie większości znany na forum SFD i podpowiedział, że takie zawody są organizowane- Mazovia truck cup, także jest nadzieja :) Fajnie pojechać raz w roku, zmierzyć profesionalnie czas i pościgać się :) Może jak się wkrece to wstąpie do klubu i nie będę musiał kombinować haha

Zmieniony przez - Jarek09990 w dniu 2025-08-09 21:04:21
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6432 Napisanych postów 79158 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773933
Osobiście niestety nie słyszałem o takich zawodach. Jeżeli już, to organizowane w jakiś amatorski sposób, z pominięciem polskiego związku lekkiej atletyki. Nie wiem niestety, czy jest to możliwe, ale w sumie jeżeli ktoś sobie zorganizuje, to raczej nikt nie powinien mieć z tego powodu problemu. Jeżeli więc osoba w temacie zna tego typu zawody i jest to Mazovia Truck Cup, to nie pozostaje nic innego, jak zgłębić się bardziej w ten temat i zapisać chęć swojego udziału. Być może jednak lepiej będzie już teraz zapisać się do klubu, niż kombinować?

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bieganie - zakresy tętna

Następny temat

Bieganie

electro
Polecane artykuły