WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zastapienie pewnego ćwiczenia

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 238

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Wiek 1 rok Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 279
Cześć
Ostatnio jeden z użytkownikow odpowiedział mi bardzo rzetelnie na moje pytanie dotyczące treningu bicepsu. Otrzymalem rade bayesian curl. Ćwiczenie jest dosyc dobre ale mam kilka problemow
1) ciężka technika
2) na roznych silowniach i maszynach oznaczenia cięzaru sa inne co ogranucza progres
3) ogolnie cieżkie z progresją
Jak moge je zastapic wolnym cięzarem?
Czy będzie to tak samo skuteczne?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12547 Napisanych postów 162246 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1242615
Siemka.
Aby zastąpić bayesian curl wolnym ciężarem i zachować podobny profil pracy (skupienie na pozycji rozciągniętej), najlepszym wyborem będzie ugięcie przedramion z hantlami na ławce skośnej. Utrzymuj łokcie nieruchomo, nie wysuwaj ich do przodu podczas uginania. To gwarantuje, że biceps pracuje w pełnym rozciągnięciu.
-Ławka pod kątem 45-60 stopni. Usiądź, oprzyj plecy i pozwól ramionom swobodnie zwisnąć pionowo w dół (za linię tułowia).
-Objętość: 3 serie po 8-12 powtórzeń.
-Używając hantli, masz jasną informację o ciężarze (np. przeskok o 1-2 kg), co eliminuje problem różnych przełożeń na maszynach.

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17808 Napisanych postów 133401 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467110
rozumiem Twój ból, u mnie na siłowni 3 wyciagi i każdy inaczej pracuje na tym samym obciazeniu

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35289 Napisanych postów 26944 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286533
anubis84
rozumiem Twój ból, u mnie na siłowni 3 wyciagi i każdy inaczej pracuje na tym samym obciazeniu
Chyba wszędzie tak jest , u nas to samo i nie dość że inaczej sztabki oznaczane to jeszcze na jednym masz wrażenie jakbyś na gumie ćwiczył ;/
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17808 Napisanych postów 133401 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467110
Racja, ja nie lubie jak na różnych etapach ciągnięcia czyje się inny opór, albo zaczynasz ruch to najpierw linke trzeba naciągnąć.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6422 Napisanych postów 79073 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773458
Ćwiczenie w zasadzie jak każde inne pod kątem zaangażowania mięśni dwugłowych do pracy. Nie widzę tutaj specjalnego powodu ku temu, żeby wprowadzać je w plan.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening FBW - ocena

Następny temat

Trening FBW - trzy dni pod rząd

electro
Polecane artykuły