Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
335
Witam
Mam nurtujące mnie pytanie.
Mamy ułożone dzienne zapotrzebowanie na poziomie 2700kcal z czego jest to dieta redukcyjna i ujmujemy z dziennej wartości 400kcal więc mamy 2400kcal.
Następnie dbywamy intensywny trening z pulsometrem około 3-4h, mając ciągły pomiar pulsu itd.. i pulsometr wskazał, że spaliliśmy około 3500kcal, teraz pytanie:
Możemy w ten dzień zjeść 3500+2400=5900kcal aby uzupełnić straty,
czy dalej mamy się trzymać 2400kcal?
A może podwyższamy wartość ale np. o 3500/2+2400=4100kcal?
Pozdrawiam
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
184874
policzyłem z prostego wzoru 88*24 * bardzo wysoka aktywność *2 wyszło coś koło tego jeśli faktyczniek ciężko trenujesz może okazać się za mało ale daj sobie tydzień by do tego dojść i obserwować bo będzie ciężko tak od razu stwierdzić ile
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
335
Kolarstwo górskie, trening 3,5h z tętnem średnim 150ud/min.
Nawet na stronach " http://www.odzywianie.info.pl/Kalkulator-spalania-kalorii.html, oraz http://zdrowie.gazeta.p" wychodzą te same wartości, więc jak nie jeździsz na rowerze to nie wiesz :)
Jak nie wierzysz ile kcal spalają zawodowcy to poszukaj na necie, ile się spala na wyścigu TdF, z tym, że oni mają dużo większą wydajność.
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
335
Mam nadzieję, że nakreśliłem czym się zajmuję i nie chcę jeść za mało podczas takich treningów. W sezonie 2009 miałem trening 6h z prędkością średnią 31,5km/h pulsometr pokazał spalone kalorie na poziomie 7000kcal :)
Czekam na konkretne porady ile mogę zjeść w takie dni treningowe.
Pozdrawiam
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12722
Współczuję!! OMG jak ty taką ilość kalorii chcesz pochłonąć, odżywki by kosztował majątek, a normalnie nei dostarczysz chyba że będziesz pił sobie butelke oliwy:P
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12722
No nie jestem pewien. Zawsze najpierw wyliczasz zapotrzebowanie z treningami a potem odejmujesz kalorie lub dodajesz w zaleznosci od tego czy redukujesz czy masujesz ale w twoim przypadku spytaj sie specow - s.m.p.a/qazar/domer
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
184874
slawek_l_8 najlepiej będzie jeśli określisz sobie w przybliżeniu ile dotychczas jadłeś
Wysiłek koniecznie trzeba uwzględnić.
Policz sobie przypomnij ile jadłeś tak w ogóle podaj wiek wzrost i wagę. wieczorem zaglądne teraz jestem w pracy pozdr
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
335
A więc:
88kg obecnie było 94kg ale dzięki forum i dobrej diecie+treningi udało mi się zejść niżej
188cm wzrostu
27lat
Praca umysłowa
Treningi staram się codziennie, a takie b.długie to w weekend:)
Chodź nie ukrywam, że w lecie się jeździ co drugi dzień po 50-70km w tygodniu.