SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zapasy- od czego zależy która noga w przodzie ??

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3254

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 39
lewa lub prawa ? czy to narzuca trener czy jak komu pasuje?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 6529 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 36902
Z zapaśników których znam, wszyscy chyba mają wysuniętą nogę tą prawą jeśli są praworęczni, i lewą gdy leworęczni. A co do uderzanych to znam i osobę która jest praworęczna a wygodniej mu walczyć w pozycji leworęcznych, jak i osobę która jest praworęczna a lewonożna Kombinacje są różne.

Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 3602 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 38012
jak komu pasuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1068 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7451
praworeczny =prawa reka prawa noga

leworeczny=lewa reka lewa noga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 39
no ja jestem prawo ręczny a pasuje mi bardziej lewa reka z przodu i lewa noga .. chyba mam przyzwyczajenia z boksu czy mma wiec tak musi juz zostać :)

I chyba cięzko zrobić komuś wjazd na jedną nogą jak ty masz lewą z przodu a przeciwnik prawą z przodu hmm ciekawe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1133 Napisanych postów 4373 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75713
Jak komu wygodniej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 92 Napisanych postów 10091 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 53086
Taka ciekawostka- czytając opinie biegłych sądowych z zakresu medycyny natykam się na sformułowania "lewonożny" albo "prawonożny".

Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.
Fascynacji gorami nie można.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 10498 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 47531
Pittt, a w jakim apekcie jest to zaznaczane - też tak z ciekawości pytam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
to jest ogólna charakterystyka, głównie przy schorzeniach z zakresu ortopedii, ale też np neurologii. Zamieszczają pewne ogólne opisy i właśnie takie sformułowania.

Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Bo z nogami jest tak,jak z rękoma - można mieć dominującą lewą lub prawą nogę.
Najczęściej zdarza się, że osoba praworęczna jest również prawonożna, ale przypadki np. lewonożności przy praworęczności i odwrotnie nie należą do rzadkich.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 11983 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 79498
Ja jak kiedyś źle przywaliłem z buta w worek i miałem problemy z palcem prawej nogi przez jakieś pół roku,tak nauczyłem się kopać,że lewą nogę mam teraz dominującą,a jestem praworęczny

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ja jak miałem trzy razy połamaną prawą rękę to wszystko robiłem lewą (prawie wszystko), ale prawa została dominującą

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karate

Następny temat

Na mamę zawsze można liczyć...

nutloveb