Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zaburzenia potencji po przebytym covid lub szczepieniu

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1355

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6 Napisanych postów 78 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2044
Hej.
Jest tu ktoś kto ma osłabione libido/erekcje od momentu zaszczepienia lub przebycia covid?
Chodzi mi konkretnie o osoby, które już wykluczyły wszystkie najczęstsze przyczyny osłabionej potencji (hormony, gospodarka węglowodanowa, problemy krążeniowe, ogólnopojęty styl życia).
Na zagranicznych forach typu reddit tematów tego typu jest mnóstwo. Dziwne, że na naszym podwórku tak mało się o tym rozmawia.

Jakiś czas temu opisywałem swój temat zaburzeń libido/erekcji na tym jak i kilku innych forach. Na każdym z nich dostałem kilka prywatnych wiadomości od facetów, którzy mają identycznie jak ja. Lekarzy czy ludzie z for mówią nam finalnie to samo - psychika. Sorry ale większość facetów którzy się ze mną kontaktowali prowadzą normalne życie, jak każdy inny przeciętny Kowalski. Lekarze to wogole mam wrażenie, że jak już nie są w stanie pomóc to ładują "psychika". Komunikowali się ze mną faceci między 18-45 rokiem życiem. 18 lat to chyba nie czas na problemy z potencją.

Opiszę objawy które u nas wszystkich się pokrywają.
Jest to nie tyle brak libido, bo za dziewczynami się oglądamy ale jakby impuls nie zszedł z głowy do wacka. Brak lub znaczące obniżenie częstotliwości jak i twardości porannych jak i spontanicznych erekcji. Większość zgłaszała, że spontanicznych jest praktycznie zanik (u mnie tak samo). Nie ma erekcji na bodziec wzrokowy, jedynie stymulacja członka zaczyna go pobudzać ale i tak nie jest aż tak twardy jak kiedyś.

Jak to u was Panowie? Czy od czasów pandemii/szczepień zauważyliście pogorszony performance w kwestiach sexualnych?
Jeżeli tak, to jak sobie z tym poradziliście?

Dodam, że nawet na tym forum od 2020 roku, postów na temat dysfukncji sexualnych jest znacznie więcej niż było ich wcześniej, więc coś musi być na rzeczy.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6 Napisanych postów 78 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2044
Jestem juz 3 lata w tym i powoli mam dosc tego stanu... Zrobilem wiele badan, odwiedzilem wielu lekarzy, testowalem wiele suplementow i nic... Kasy juz nawet nie licze ile na to wszystko wydalem... Nie wiem jak zdrowemu, wysportowanemu mezczyznie, ktory dba o siebie mogla sie taka histroia przydazyc... O ile ostatnie 3 lata jakos to psychicznie wytrzymywalem, to ostatnio mam wrazenie, ze zaczyna mnie to wymeczac...
Chcialbym wkoncu poczuc to pozadanie co kiedys...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4728 Napisanych postów 5683 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 52696
Ja mam na odwrót. Od szczepienia i przebycia covidu, to ruchałbym wszystko co ma dwie nogi na drzewo nie ucieka
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
@Psycho Dad jaka szczepionka jeśli można wiedzieć? W jakim jesteś wieku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4728 Napisanych postów 5683 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 52696
44 zaraz wskoczy. 2x moderna, 1x pfizer.

Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2025-01-26 18:43:04
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ja 32 lata. 1x J&J. Od tamtego okresu wszystkie objawy co wypisałem u góry aż do dzisiaj.
Jednak nie wiem czy to szczepienie czy covid, nie pamiętam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
@Psycho Dad jakbym jeszcze mógł dopytać... po szczeieniu/covid miałeś jakie momenty gdzie zauważyłeś, że libido było gorsze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Nie, w ogóle nie było, ani nie ma takich chwil. Cały czas fabryka działa na pełnej mocy przerobowej, a nawet lepiej
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12435 Napisanych postów 161880 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240205
Siemka,,
teoretycznie sam covid mogl nieco namieszac w organizmie.

COVID-19 może prowadzić do uszkodzenia naczyń krwionośnych (śródbłonka), co utrudnia prawidłowe krążenie krwi, kluczowe dla uzyskania i utrzymania erekcji. Badania wykazują, że infekcja może prowadzić do dysfunkcji śródbłonka, stanu zapalnego i wzrostu stresu oksydacyjnego w organizmie. Co do samej szczepionki to produkt eksperymentalny i jego wpływ na organizm jest nieznany.

Podstawą bedzie pelna diagnostyka hormonalna, a nie analiza wypowiedzi randomowych ludzi z Internetow :) chyba, ze takowe badania robiles, to wrzuc wyniki.

-Badanie poziomu testosteronu całkowitego i wolnego.
-Poziom SHBG (globulina wiążąca hormony płciowe).
-Prolaktyna i kortyzol (wysoki poziom tych hormonów może tłumić libido).
-Profil lipidowy i markery zapalne (np. CRP, homocysteina).

Psycho Dad - zapomniales chlopakowi napomknac, ze u Ciebie testosteron zapewne jest z 3x norma
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
TomQ-MAG

Psycho Dad - zapomniales chlopakowi napomknac, ze u Ciebie testosteron zapewne jest z 3x norma

Czepiasz się szczegółów
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12435 Napisanych postów 161880 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240205
ja tez nie raz wlasnie tlumacze typkom na silowni odnosnie libido itd i nagle jest takie zaraz zaraz... przeciez ja mam testa 300% normy

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Badania robiłem wszystkie możliwe, kilkakrotnie. Endokrynolodzy, urolodzy odwiedzani nie raz. Ostatnie badanie test wolny i całkowity górne widełki. Prolka, estradiol środek widełek. Gospodarka węglowodanowa ok, próby wątrobowe w normie, lipidy git, homocysteina 7, ob crp dolne widełki. Zresztą każdy kto do mnie pisał to ostatni rok ogarnął swoje życie aby poprawić maxymalnie wyniki. Część testowała z teściem, zbijaniem prolki, obniżania tsh nic to nie dało.
Według mnie nawet taka kombinacja nie miała sensu, bo każdy kto mi podsyłał wyniki, miał je dobre albo bardzo dobre.
Ja sam zdrowy tryb życia prowadzę od 8 lat (na długo przed problemami). 2x fbw, 1x piłka nożna w tygodniu. Alkohol bardzo sporadycznie, zero kolorowych napoji, cukru, pszenicy, tłuszczów trans. Wyniki pokazują, że ja jak i inni co do mnie pisali powinni penisem gwoździe przybijać, jednak tak nie jest. Na pewno nie jest też to żaden czynnik psychiczny.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ból w barku i przedramieniu

Następny temat

Bolący sutek - porady

Alldeynn
Polecane artykuły