No to przejdźmy do cwiczenia. Wymyśliłem je podczas okresu trenowania szybkości(aha cwiczę kick-boxing tak przy okazji). Mam kontuzje nogi więc skupilem się na wytrenowaniu rąk i doszedłem do następującego pomysłu

Potrzebny jest partner z 1 łapą trenera lub rękawicą i trochę miejsca. stajemy w pozycji z gardą i chodzimy z partnerem. Partner co jakiś czas wystawia jedną tarczę (po 1sek. opuszcza) a my atakujem przednim prostym(NIGDY TYLNYM). Robimy je z wejściem, wyjściem to już zależy od ruchu partnera. I teraz najlepsze: ZA KAŻDE CHYBIONE UDERZENIE ROBIMY X POMPEK(za X można wstawic dowolną liczbę, moja kara wynosi 4pompki za uderzenie) 1 seria to 2rundy, które trwają Xmin( u mnie trwa 4min), w jednej rundzie wykonjemy jedną rękę w drugiej drugą rękę. Między rundami robimy 1min przerwy(lub więcej jak ktoś potrzebuje:). Po 1rundzie robimy 2min przerwy i... wykonujemy naszą karę:D, np. za 12 uderzeń nietrafionych przy przeliczniku 1uderz-3pompki wykonujemy 36pompek( w dowlnej formie, ja robię w normalnym rozstawie rąk). Po wykonaniu kary rozciągamy klatę, tricepsy i ręce odpoczywając ok 2min i zaczynamy 2 serie. W drugiej serii polecam zmniejszyc trochę czas rund(ja zmniejszam o 1min, czyli do 3min) i znów 1 runda na lewą ręke->1minprzerwy->1runda na prawą rękę->2min przerwy->kara->2min przerwy->kolejna seria z odpowiednio zmniejszonym czasem rund(można również zmniejszyc przelicznik:)
I to by było na tyle, mam nadzieję że komus się to przyda jako odmiana codziennej rutyny i że da oczekiwane efekty. I po zastosowaniu tych cwiczeń to już przestaje byc zabawą

PS. To mój dzisiejszy trening:
1seria: 2rundy po 4min, 1minprzerwy między nimi,2min przerwy po serii , przelicznik-1chyb-4pompki, 2min przerwy+rozciąganie, licz.pompek:48
2seria: 2rundy po 3min, 1min prz. pomiędzy, 2min przerwy po, przelicz:1chyb-4pompki, przerwa 2min+ rzociąganie licz pomp: 72
3seria: 2rundy po 2min, 1min prz. między, 2min przerwy po, przelicz: 1chyb-3pomp.-> je****cie w podłogę i 5min leżenia

tak więc widac że TROCHĘ to daje w kośc