EXTRA RABAT NA DZIEŃ OJCA! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Z kompresora PTK-X(M) leci zielona tłusta ciecz

temat działu:

Inne dyscypliny

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 76

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 14 dni Przeczytanych tematów 1
Gdy pompowałem dętki w rowerze to po 5 minutach pompowania z kompresora PTK-X(M) zaczął lecieć mokry dym i gdy przystawiłem kompresor PTK-X(M) do kartki do okazało się że to jest jakaś zielona tłusta ciecz w postaci pary i ten kompresor PTK-X(M) utłuścił metalowy cycek od dętki i się rura od kompresora wyślizguje z metalowego cycka dętkowego. Czy ten kompresor PTK-X(M) trzeba włączyć na ileś minut albo godzin żeby wydmuchał tą zieloną tłustą parę czy trzeba do rozkręcić i uzupełnić jakimś olejem żeby się silnik dmuchający nie zatarł? Ale jak tam dolać cieczy i jakieś cieczy żeby tej cieczy kompresor nie wydmuchiwał? Chciałbym żeby mi ten kompresor PTK-X(M) działał jak najdłużej. W Google pisało że jest kilka przyczyn że leci olej z kompresora na przykład że są zepsute jakieś tłoki albo za duży poziom oleju ale chcę znać konkretną przyczynę i być pewien na 100%. To jest ogromna różnica gdy są starte jakieś tłoki to kompresor PTK-X(M) nadaje się tylko do naprawy ale gdy jest zbyt duży poziom oleju to wystarczy że trochę tego oleju upłynie. Dlaczego skoro może być zbyt duży poziom oleju w kompresorze PTK-X(M) to wcześniej ten olej nie wypływał tylko akurat teraz? Ten kompresor stoi na plastikowym pudełku z metalowymi kluczami żeby się nie przekręcał

ale gdy znalazłem ten kompresor PTK-X(M) w śmietniku to nie wiedziałem że cały czas musi stać prosto i dopiero to W Google wyczytałem to go wcześniej turlałem. Ręczną pompkę to tego typu dętek mam tylko jedną i rozleciał mi się ten bolec w środku tej pompki co wciska bolca dętkowego żeby umożliwić przepływ powietrza.

Klej do gumy

też jest do dupy i maksymalnie kilka kilometrów można przejechać na tym kleju i potem łatka od dętki odlatuje nawet gdy się zrobi chropowatą dętkę i łatkę papierem ściernym. I Koła w rowerze też są do dupy i ją krzywe na bok i jajowate i jak się jedzie tym rowerem to rower podskakuje że jak się długo jedzie to boli kręgosłup i nie wiem jak te koła wycentrować.
Czy to jest model PTK-X(M) tego kompresora. Na kompresorze tylko taki napis PTK-X(M) znalazłem.

Co by się stało z dętką gdyby się dostał do środka dętki tłusty olej? Czy by się dętka zepsuła? Dętka i opona w rowerze jest ta sama od ponad 20 lat i dętka i opona zamiast jak guma są w dotyku bardziej jak plastelina to w jaki sposób używać dętki i opony żeby się nie rozleciały jak już teraz się rozlatują to co mam zrobić?
Czy ten kompresor PTK-X(M) był przez Ciebie wcześniej rozkręcany albo dolewałeś do niego jakiś olej lub inną ciecz? Jeśli tak, to jaką dokładnie ciecz tam wlewałeś i ile?
Nigdy tego kompresora PTK-X(M) nie rozkręcałem i nic nie wlewałem.
Czy oprócz tej zielonej tłustej cieczy kompresor wydaje jakieś dziwne dźwięki, traci moc, przegrzewa się albo ma inne objawy, które mogą świadczyć o uszkodzeniu tłoków lub uszczelek?
Z tego kompresora PTK-X(M) leci tylko ta para co zamienia się z tłustą zieloną ciecz i głos pracy tego kompresora PTK-X(M) jest cichy i identyczny jak przed tym jak zaczęła z niego lecieć zielona tłusta ciecz. Zielona tłusta ciecz z tego kompresora PTK-X(M) leci tylko z tej rurki co wydmuch**e powietrze. Czy gdy się wlewa olej do kompresora PTK-X(M) to czy to tej dziurki z tyłu kompresora PTK-X(M) co wciąga powietrze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17788 Napisanych postów 133060 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1465265
Kompresor oddać do naprawy, może sierozszczelnił i olej ze sprężarki wydostaje się, co do oleju w oponie, niektóre oleje mogą rozpuszczać gumę, jak jest w tym przyapdku to nie wiem, jeśżdzić obserwowac

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pływanie - Otyliada 2025 - jak się przygotowywać

Dzien ojca
Polecane artykuły