Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
43
Witam, mam kilka pytań dotyczących łączenia grup mięsniowych w treningu
wiek 20 lat
waga 82
wzrost 183
doświadczenie 1 rok
Po przerwie ok 3 miesięcznej zamierzam wrócić do treningu. Chcę rozbić trening na sesje w pon, środę i piątek.
pon
plecy + triceps
środa
uda + łydki
piątek
klata + biceps
Nie wiem kiedy dodać mięśmie naramienne- uwzględniając zasady odpowiedniej kolejności treningu poszczególnych grup mięśniowych.
niektórzy doradzają mi razem z treningiem nóg, ale słyszałem że wiąże się to z długim czasem przepompowania krwi czy coś takiego. Proszę o konkretne rady
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
43
przedramiona w piątek razem z klatką i bicepsem--- to chyba jest optymalne rozwiązanie
jeśli chodzi o brzuch to 2 tygodnie temu skończyłem a6w, a teraz zastanawiam się bardziej nad wzmocnieniem mięśni- trening ewentualnie wtorek, czwartek albo tylko 1 w tygodniu
Szacuny
6
Napisanych postów
937
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
17411
Aktony tyle pracują przy plecach, przednie przy klatce piersiowej. Tak więc łączysz aktony przednie z klatką (lub z plecami, sądząc po twoim planie - raczej z plecami), a tylnie na odwrót.
Boczne dajesz tam, gdzie umieszczasz przednie (bo pracują w wielu ćwiczeniach razem) i sprawa załatwiona.
Tylko wtedy będziesz miał luźną środę i poniedziałki/piątki z obszernymi treningami.