Szacuny
24
Napisanych postów
3369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11510
Witam!
Nie wiem jak idealnie ułożyć dawkowanie domowej roboty ZMA. Zamierzam kupic Zincas i Flomag b6. Tyle, że w jakich to dać dawkach? Nie chcę przedobrzyć, ani dać za mało. A sam proporcji nigdy nie układałem. Jak wiadomo magnez może być w jonach, kationach itp. Wiem, że różnią się wchłanialnością. I tu jest właśnie problem. Prosił bym o odp, nagrodzę oczywiście Sogiem. Myślę, że dawanie ankiety nie potrzebne, po prostu gorzej sypiam ostatnio.
Szacuny
26
Napisanych postów
4824
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
24923
zincas ma z teog co pamietam 27mg cynku,dawka dzienna to okolo 50,ty jesz duzo miesa wiec cynku tez masz duzo,wiec 1 tabletka na noc starczy
co do flomagu b6 ma malo b6 wiec dokupilbym jeszcze,ja kupuje takie tabltki po okolo 5zl w aptece one maja 50mg b6 ,magnezu ma 40mg wiec dalbym 8 tabletek dziennie...np 2x4 rano i wieczorem
Szacuny
24
Napisanych postów
3369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11510
Wiesz, rano magnezu nie widzi mi się brać, bo odczuwam straszne zmulenie, no zazwyczaj tak po magnezie jest . Hmm... No właśnie chwalą tego Filomaga, ponoć ekonomiczny. Albo kupie chelat magnezu z olimpu, b-kompleks, zincas. No i teraz nie wiem, czy takie połączenie by wyszło. Tyle, że to już na pewno ekonomicznie nie wyjdzie. Zincas starczył by na 50 dni, olimp chelat na 30 chyba, tyle że teraz nie wiem na ile filomag. Kurde już sam nie wiem.
Zmieniony przez - EmLow w dniu 2011-05-26 15:54:18
Szacuny
24
Napisanych postów
3369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11510
https://sklep.sfd.pl/Olimp_Chela-Mag_B6-opis1160.html wezmę to. tyko niestety w moim mieście jest za 20 zł. Co za zdzierstwo . Zincas do tego. I powinno być ok, chela-mag na 30dni zincas na 50. Będę brał 1 tab. Zn i 1 tab. Mg. Powinno być ok.
Szacuny
24
Napisanych postów
3369
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11510
W sumie nie wiem, dopiero zamierzam kupić. A co recepta jest na Cynk? Jak coś to kupie inny preparat. To już sam nie wiem, wezmę tego olimpa, będę brał 2-3 przed snem + zincas lub cokolwiek z cynkiem i tyle.