Proszę o posty z radami
OKNO TO JUZ RADZE
Mam 24 lata. Od 16 do 18 lat nieprzerwanie trenowałem na sucho i bez diet. Potem przerwa i dopiero od dwóch miesięcy znów ćwiczę. Siłownia z pełnym wyposażeniem sześć razy w tygodniu, wolne czwartki. Do tego czwartek dwie godziny pływania i piątek 40 minut. Prowadzę szybkie życie: lato rower, góry - a zima narty.
NIE ZA DUZO TEGO?? 4X W TGODNU SILKA TO WYSTARCZAJACO

PALISZ MIESNIE I DOPROWADZISZ DO PRZETRENOWANIA, MIESNIE ROSNA W CZASIE ODPOCZYNKU (REGENERACJA)
Największy minus to praca. Pracuje 48 godzin i 48 przerwy. W dni treningów załatwiam wolne na cztery godziny. W ciągu dnia pracuje ciężko fizycznie, nocki to praca w biurze - tylko odbieranie telefonów. W biurze mam mnóstwo przestrzeni wisi worek, jest sztanga, drążek dwa hantle. W sumie mam tylko do 10 krótkich telefonów a potem czas wolny na dyżurze.
JAK CWICZYSZ NA SILCE TO POZNIEJ JUZ NIE RADZE BO NIE BEDIZE REGENERACJI, NO CHYBA ZE NEI CHCESZ JECHAC NA MASE
Dieta: siostra to dietetyk więc ułożyła mi dietę. Dziennie 210 g białka, 700g węglowodanów i 110 tłuszczy. Po tygodniu zwiększyła węglowodany do 900 bo byłem ciągle głodny. Całość rozłożona na siedem posiłków. Bezpośrednio przed wyjściem na siłownie jem największy posiłek i po 10 minutach od skończenia posiłku zaczynam już rozgrzewkę na siłowni. Oczywiście soki i 1 tabletka centrum dziennie. Diety trzymam się ściśle już od 8 tygodni.
DIETA TO PODSTAWA

ALE NEI WIEM CZY DOBRZE WYLICZYLA ZAPOTRZEBOWANIE KALORII JESLI MSZ ROSNAC (MASA) TO WEGLI MUSISZ DUZO WPIE.ERD.ALAC
Problemy:
1. śpię co dwa dni bo taka praca
2. problemy zdrowotne: mam astmę oskrzelową więc przyjmuje np. salbutaol, ventolin, cromogen, eufilin cr, a po tych środkach serce dostaje po dupie. Na najnowszym RTG mam powiększone serce, zwłaszcza lewa komora a mimo to mnie nie boli. Większość przyjmowanych leków na bazie steiodów ale ostatnio 90% mniej. Awaryjnie dostaje hydrokortizon (200) dożylnie. Miałem rozwalone lewe kolano (więzadła) i po ostrym wysiłku boli.
3. mimo zwiększenia węglowodanów w diecie dalej jestem głodny, zwłaszcza w nocy, więc pije około 10 litrów płynów dziennie.
MOZE JEDNAK KULTURYSTYKA TO NIE JEST SPORT DLA CIEBIE?? POWINIENES ODPUSCIC I CWICZYC 3-4X W TYGODNIU DO TEGO BASEN BYLBY DOBRY
Na siłowni jest trener i nauczył mnie dopiero wykonywać prawidłowo ćwiczenia. Mówi że nawet jak coś jest za lekkie to i tak dla mnie jest to za ciężkie. Trenuje dopiero 3 tygodnie a moje samopoczucie jest coraz lepsze. Chce zacząć prawdziwy trening więc pomocy.
HTTP://WWW.KULTURYSTYKA.PL/ATLAS/ WYBIERZ CWICZENIA I PLAN ULOZ A MY OCENIMY
Moje pytania:
Chciałbym zacząć ćwiczyć na rzeźbę: mam 181 wzrostu, 117 kg, 132 klatka, 42 biceps, 74 udo i 104 w pasie. Podane wymiary słusznie wskazują że jestem gruby. Nie śmiejcie się! Jakie mam szanse na dobry wygląd? Co sądzicie o wiązance Clembutrol + Omnadren + B12 do przyspieszenia spalania tkanki? Czy klem nie rozpieprzy mi wątroby? Ja rozpisać trening na cztery dni: pon, wtor, środ, pt, so i ne? Czy to dobry układ? Co zrobić z rozstępami na bicepsie i na bokach na wysokości opony?
SZYBKO MOWISZ O TYM ZE RZEZBE CHCESZ ROBIC

OMKE ZOSTAW I KOKSY JAK NA RAZIE, CWICZ BEZ TEGO, ****A LUDZIE PO 3 TYGODNIACH SIE ZA KOKSY ZABIERAJA, DAJ SPOKOJ DIETA CKD I ZJEDZIESZ Z TLUSZCZU!!!!!!! WEJDZ W DZIAL ODZYWANIE I POCZYTAJ
https://www.sfd.pl/temat161108/
Sory za tak długi post ale nie chce żeby temat się ciągnął w nieskończoność wic podaje wszystko co moze sie przydac
SPOX
Zmieniony przez - Zawodny w dniu 2005-02-11 12:56:27