Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
848
Witam.
Właśnie złamali mi nos.
Zaraz po zdarzeniu wstąpiłem do szpitala, gdzie nos został nastawiony.
Przyjechałem do domu, poszedłem do łazienki i chciałem wydmuchać krew która jeszcze została. Ku mojemu zdziwieniu krew częściowo przemieściła się w okolice oka. Cała powieka mi spuchła i teraz wygląda jakbym dostał również w oko.. Czy wie ktoś co się stało? Czy powinienem iść jeszcze do lekarza (czy coś pomoże - konieczność?).
Oczywiście każdy powie że powinienem iść ale jakbyście postąpili w mojej sytuacji sami? Dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Szacuny
22
Napisanych postów
500
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
16001
Dopiero dzisiaj sobie przypomnialem, ze mialem cos napisac :)
No wiec tak:
W czwartek poszedlem do szpitala gdzie pod narkoza zrobili mi operacje przegrody nosowej. Juz w sobote rano ze szpitala mnie wypisali, teraz co jakis czas bede musial chodzic na opatrunki (takie czyszczenie nosa, trwa 2x minutka, a miedzy tymi minutkami 15min czekania, po wyjsciu z czyszczenia nic nam w nosie nie zostaje :P), bylem na czyszczeniu wczoraj, ale ze dobrze sie goi to nastepne mam w piatek.
Co do samego nosa to zmian nie ma wizualnie zadnych, jak byl krzywy tak jest dalej :P W srodku mam szwy rozpuszczalne, ktore za pare dni pewnie znikna, nos nie boli praktycznie wcale, a czy cos sie zmienilo z oddychaniem etc. to ciezko mi poki co powiedziec bo rzadko jeszcze moge przez niego oddychac i praktycznie nie mam zmyslu smaku(5dni od zabiegu)
Co do samego pobytu w szpitalu nie bede sie rozpisywac, napisze tylko, ze pierwsza doba po zabiegu to nic przyjemnego, a pozniej najgorsze sa opatrunki kiedy czyszcza nos, swoja droga jest to dosc obrzydliwe :P
jesli macie jakies pytania to walcie, a odpowiem najlepiej jak bede umial:P
Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
848
Dopiero przy smarkaniu przeszło na jedno oko..
Takie uczucie jakby to powietrze było.
Jak nacisne na to oko to troche tej krwi wróci, a po chwili znów przejdzie do oka..
Szacuny
11082
Napisanych postów
51083
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Też miałem ostatnio złamany nos( kurde musiałem leżeć tydzień w szpitalu bo miałem włożoną do nosa jakąś podpurke by się trzymał i prosto zrastał) przez dwa tygodnie miałem lima pod oczami chociaż dostałem tylko w nos. To jest normalne. Zawsze tak podchodzi.....
Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
848
Troszke dziwnie, bo krew jest tylko pod powiekom. Widziałem już pare przypadków - sam mam złamany nos już 3 raz. Takiego przypadku jednak jeszcze nie widziałem..
pozdr.
ps. Oczywiście sogi dla was.
Szacuny
0
Napisanych postów
36
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
614
Hej!
Skoro juz w tym temacie jestesmy...
Czy zlamany nos (i nastawiony pozniej) jest w stanie pozniej powrocic do stanu "normalnosci", tak zeby nie bylo znac, ze byl zlamany?
L_K
Szacuny
52
Napisanych postów
11379
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
47331
da sie nie wiem czy Czerkawski czy Oliwa z NHL kiedys sie wypiwiadal ze mial pare czy parenascie razy nos zlamany i nie mmial zadnej operacji plastycznej tylko mu nastawiali w szpitalu i ma normalny prosty nos
Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"