I juz po najwiekszej imprezie kulturystycznej w Polsce.
Teraz zawodnicy bedą dochodzić do siebie przez kilka dni lub tylko krótki odpoczynek i robienie jeszcze lepszej formy na mistrzostwa Europy.
Zajete miejsca,nawet ostatnie-maja wielkie znaczenie,warto to docenić przez kibiców i zawodników,bo to już jest historia i brało się udział w jej tworzeniu.
Niektórzy może juz nigdy nie spróbuja kolejnego startu,inni będą się systematycznie poprawiać i pewnie kiedyś zajmą najwyższe miejsca w Polsce a może i na świecie.
Obserwując zawody przez live i zdjęcia najwieksze wrażenie na mnie zrobiłi:
Krzysztof Piekarz-sylwetka po prostu kosmiczna i wg mnie oto właśnie chodzi w kulturystyce klasycznej i w ogóle w kulturystyce.
W open przegrał z
Hubertem Kulczyńskim,który miał bardziej harmonijna sylwetkę a Krzysztof podobno nogi miał słabsze -ale Arnold też wg dzisiejszych kryteriów miał ten problem :)
Niecały miesiąc jest do mistrzostw Europy-pewnie zobaczymy obu kulturystów na scenie w Hiszpanii i już trzymamy kciuki
Tomasz Marzec kat do 75 kg-po sukcesie w Debiutach ,jako junior zdobył tytuł mistrza Polski w kategorii bez podziału wiekowego-naprawdę duży wyczyn.
Myślę,że także powalczy na mistrzostwach Europy
-Mariusz Tomczuk-wygrał w parach wraz z Małgorzata Dabrowską oraz w kategorii do 85 kg,gdzie pokonał renomowanego Mariusza Bałazińskiego
Sebastian Szmyt,weteran,który mnie imponuje wciąż swoja forma przez cały rok był niestety piaty.
Miejsce 15 zajał znany mnie osobiście kulturysta Filip Jóźwiak-każdy powie e tam 15 miejsce-ale to mistrzostwa Polski i startowali najlepsi z najlepszych w danym momencie i miejscu..
Zreszta wystarczy stanać kolo Filipa-naprawdę imponujaca sylwetka!
na zdj Tobiasz Rusek z Filipem
-
Tomasz Słodkiewicz w kategirii 95 kg miał bardzo trudnych i renomowanych rywali a powroty po przerwie od startów-jak ktoś tego próbował-śą naprawdę bardzo trudne,bo świat wciąż idzie do przodu i trzeba mocno gonić czołówkę
Teraz czas na podbój Europy
Andrzej Maszewski,także weteran, właśnie teraz po przerwie wraca na scenę-zajął w pierwszym starcie II miejsce,pewnie też pojedzie na mistrzostwa Europy-bardzo doceniam to osiagnięcie po przerwie,bo jest to o wiele trudniejsze
Jakub Potocki-kulturysta i weteran o niesamowicie grubych mięśniach-nie widać tego aż tak na scenie ale z bliska robi niesamowite wrażenie grubość mięśni piersiowych-tym razem III miejsce ale walczy dalej :)
Lukasz Dojka-kulturysta o ramionach z marzeń-tym razem IV miejsce
Piotr Piechowiak-rozmawiałem w zeszłym roku o planach startowych i mareniach na 2015.
Jedno się spełniło-z wagą 100,9 kg Piotr zdobył mistrza Polski ,walcząc z tak renomowanym kulturysta ,jak Tomek Bobrowski i z gigantami kulturystyki,ważącymi prawie 30 kg wiecej od niego-Pawłem Wieckiem,Tanwicem,Ropiakiem,Szostakiem .
Teraz kolej na kolejne marzenie Piotra-mistrzostwa Europy.
Uzi z naszego forum,czyli Piotr Łada-zdobył 6 miejsce ale to jego pierwszy start w tej najcieższej kategorii-ważył tylko 105,3 kg przy wzroście 184 cm.
Gdy juz Piotr się dokładnie nastawi na tą kategorię-będzie jak uzi-seria zwycięstw i dobrych miejsc-bo sylwetkę ma rasowego kulturysty i ogromna determinacje.
Ania B nasza forumowiczka-wreszcie mistrzyni Polski,tym bardziej,że jest już weteranka-jest to o wiele trudniejsze niż dla osób w szczytowej życiowej formie biologicznej.
Bardzo mnie cieszy osiągnięcie Ani,pamiętam jej wcześniejsze zmagania-sukcesy i porażki-to była długa i ciężka droga do tego sukcesu.