Najbardziej znanym środkiem jest : GLUKOZAMINA - preparat pomagający regenerować chrząstkę stawową. Dobra do leczenia kontuzji, bólu w naszych stawach

Podobnym preparatem do Glukozaminy jest Artresan polecany jest głownie przy nadmiernym obciążeniu stawów, przy leczeniu urazów oraz kontuzji stawów a także w przypadku zmian zwyrodnieniowych stawów związanych ze starzeniem się organizmu.Dawkować należy 3 tabsy dziennie popijając oczywiscie wodą. Artresan można dostać też w tzw. tubce(krem) za ok. 10-12 zł w aptece. Krem stosuje sie oczywiście zewnętrznie

Następnym preparatem jest TRAN-najtańszy i najprostszy preparat na wzmocnienie stawów. Osoby z tzw. dietami na mase (w tym ja

Przy zażywaniu powyzszych preparatów dobrze jest wspomagać leczenia WITAMINA C i Wapniem. Subatancje te maja wielostronne działanie- przyrost masy mięsniowej, regeneracji itd.
No i na koniec został nam KOLAGEN który pominołem wyżej...
Dostępny jest z firmy Olimp. Przeznaczony jest dla osób narażonych na znaczne obciążenia stawów, szczególnie dla sportowców różnych dyscyplin tj. siłownia, kolarstwo, boks czy innych dyscyplin wymagających dużego wysiłku fizycznego. Można go tez używać do regeneracji tkanki chrzęstnej, stawów czy ścięgen. Kolagen jest preparatem zawierającym w swym składzie łatwoprzyswajalne białka kolagenowe z żelatyny, których skład zbliżony jest zbliżony do występujących w tkance łącznej organizmu. Zapewnia szybką regeneracje ścięgien i stawów. Systematycznie jego stosowanie poprawia stan odżywienia oraz wyglad skóry, paznokci, włosów itd. Należy go stosować codziennie. Należy przyjmować od 3 do 7 miesięcy.
Opinie na temat preparatów, który lepszy wg was sa mile widziane. Ja stosuję tylko tran z wyżej wymienionych produktów jako uzupełnienie diety w omega-3.Innych niestety nie stosowałem wiec nie moge polecić zadnego innego. Może znacie jeszcze jakies preparaty pomagające zregenerować stawy ?? Z miłą chęcią posłucham waszych opinii...
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2005-08-02 18:11:35
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam