SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wysoka prolaktyna, a cykl

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 612

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 78 dni Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2264
Witam,
wczoraj byłem na badaniach przed pierwszym cyklem i muszę powiedzieć, że jestem w szoku:
- Estradiol 15,8 (11,3-43,2)
- FSH 7,69 (1,5 - 12,4)
- LH 6,27 (1,7 - 8,6)
- Prolaktyna 484 (86 - 324)
- Testosteron 3,49 (2,8 - 8,0)

I teraz tak. Z prolaktyną wiedziałem od samego początku, że będzie problem. Cały ostatni rok w robocie miałem mega stresowy. Kulminacja tego całego stresu była gdzieś koło Paźdzernika (i w sumie tutaj wszystkie objawy wysokiej prolaktyny się zgadzają - między innymi depresja, niskie libido, brak szczęścia, brak energii i podejrzewam, że jakbym wtedy zbadał to byłoby znacznie znacznie gorzej niż teraz, gdzie powoli wszystko wraca do normy w robocie i w psychice.

1. Czy z takim stanem mogę startować z cyklem?
2. Czy opłaca się wziąć 1/2 tab cabaseru i zobaczyć czy prolaktyna spadnie i normalnie badać regularnie podczas cyklu czy rośnie (cykl 100 mg prop e2d)?

Znajomy w UK miał podobny problem też z testosteronem (wynik 3,74) i normalnie lekarz mu coś tam przypisał żeby tez poziom podnieść. W Polsce z tego co słyszałem przy takim poziomie nie ma opcji na jakieś leczenie...

Z góry dzięki za każdą odpowiedź!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
Testosteron w normie wiec na HTZ sie nie zalapiesz.
Co do cabaseru to ankieta działu.

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 78 dni Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2264
Dzięki za odpowiedź. Tak też myślałem właśnie, że z tym teściem nie będzie opcji...

1. WIEK: 25 (prawie 26)
2. WAGA: 89 kg
3. WZROST: 189 cm
4. WYMIARY:
-biceps: 41 cm
-klatka: 115 cm
-udo: ok. 60 cm
-talia: ok. 85 cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI: prawie 3 lata
6. DIETA:
-białko: 300g
-węglowodany: 600g
-tłuszcz: 44,5g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: BRAK
8. TRENING: SPLIT 3 razy na 6 dni
9. CEL CYKLU: MASA
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: BRAK
11. POZIOM BF%: 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Typowy ektomorfik
13. STAN ZDROWIA: Zdrowy
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: gęste włosy bez skłonności do łysienia (geny)
15. PPM (podstawowa przemiana materii): szybka
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 105 kg
-martwy ciąg: 140 kg
-przysiad: -



Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/10/2019 2:34:00 PM

Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/10/2019 2:36:09 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
Dalbym 1/2 tbl cabaseru i zaczal cykl
Co pare (4-6) tygodni HCG 5000 iu rozbiete na 2-3 iniekcje i badania estro i prolka.
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 25 Wiek 79 dni Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1496
1/2tabsa Cabaseru (dostinexu) na pewno pomoże ,żona ma gruczolaka ,i już od 3 lat jedzie na 1/2 tabletki tyg i prolaktyna w ryzach trzymana jest , wysoka dawka witaminy b6 też można zbić prolke dawki 100mg-150mg dziennie
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 78 dni Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2264
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Po pierwszej dawce Cabaseru pójdę na badania i zobaczę czy wszystko wróciło do normy.
Z tą witaminą b6 to też coś podziałam, ale najpierw zobaczę jaka dawka jest w moim stacku witaminowym.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
1/2 tbl cabaseru jednorazowo powinno zbić spokojnie do widelek

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 78 dni Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2264
Dobra więc trochę o tym co u mnie ostatnio i mam parę pytanek.
Po pierwszym strzale, który wleciał we czwartek, wszystko super. Ciśnienie podwyższone (aż czułem), libido fajne, syfki z okolicy ust poznikały. Niestety jednak długo to nie trwało. W sobotę tak jakby już przestałem czuć teścia w sobie i syfki się znowu pojawiły, ale trochę poczytałem i myślę, że to kwestia prolki bo niestety jeszcze wtedy nie zbiłem i miałem wysoką.
Drugi zastrzyk i te w sumie pierwsze 24 godziny ok, a później tak jakby spadek libido.
Po trzecim strzale już praktycznie nic nie czuje nawet pośladek nie boli, a na treningu niestety siła spadła. Wydaje mi się, że to kwestia stawów (aczkolwiek siła spadła minimalnie o 2 powtórzenia w OHP na maksie).
Wczoraj, we wtorek, w końcu przyszedł Cabaser i poszło to 1/2 tabletki. Na drugi dzień wszystkie te małe syfki z okolic ust poznikały i cera wygląda lepiej więc obstawiam, że działa. Za tydzień dopiero idę robić badania e2, test i prolke.
Teraz pytania:
1. Czy to normalne, że coraz mniej czuje teścia z każdym strzałem i tyłek po trzecim już w ogóle nie boli?
2. Co z tą siłą bo trochę mnie to martwi?
3. Czemu teść tak działa u mnie tylko przez pierwsze 24h?
4. Co polecacie na stawy?

Jak coś to dieta idzie solidnie dopięta i głównie to ryż, płatki owsiane, pierś z kury, twaróg, WPC, oliwa, olej kokosowy. Waga idzie w górę jak coś i poszło z jakieś 0,7 kg w ciągu tego tygodnia.




Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/16/2019 4:40:35 PM

Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/16/2019 4:41:37 PM

Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/16/2019 4:42:26 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
Dragomirus

Teraz pytania:
1. Czy to normalne, że coraz mniej czuje teścia z każdym strzałem i tyłek po trzecim już w ogóle nie boli?
2. Co z tą siłą bo trochę mnie to martwi?
3. Czemu teść tak działa u mnie tylko przez pierwsze 24h?
4. Co polecacie na stawy?



Zmieniony przez - Dragomirus w dniu 1/16/2019 4:42:26 PM


Jakiego testa bijesz - enan czy prop?
Ktore stawy Cie bola?
Mozesz probowac dac jakies suple 4flex itp ale najlepiej zdiagnozowac przyczyne bolu?

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 78 dni Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2264
Aleks

Jakiego testa bijesz - enan czy prop?
Ktore stawy Cie bola?
Mozesz probowac dac jakies suple 4flex itp ale najlepiej zdiagnozowac przyczyne bolu?



Bije test prop. Ogólnie to barki i czasem stopa. Jednego dnia mam tak, że wszystko jest ok a innego dnia przy wyciskaniu czuje, że coś nie tak. Dodam, że przed cyklem nigdy czegoś takiego nie miałem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
Dragomirus
Aleks

Jakiego testa bijesz - enan czy prop?
Ktore stawy Cie bola?
Mozesz probowac dac jakies suple 4flex itp ale najlepiej zdiagnozowac przyczyne bolu?



Bije test prop. Ogólnie to barki i czasem stopa. Jednego dnia mam tak, że wszystko jest ok a innego dnia przy wyciskaniu czuje, że coś nie tak. Dodam, że przed cyklem nigdy czegoś takiego nie miałem.


Propa wbijamy co 2 dni ze wzgledu na jego krotki okres poltrwania.
Przy wyciskaniu mozesz miec zla technike i za bardzo obciazasz barki, pamietaj o solidnej rozgrzewce.
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jaki stack bedzie najlepszy deka i boldenon a masteron enan masa waga ciezka