...
Napisał(a)
Witam, od 1.5 miesiąca chodzę na siłownię. Jednym z celów była poprawa wyskoku. Po tym okresie muszę przyznać że wyskok z obu nóg poszedł w górę o jakieś 8-10cm. Niestety wyskok z jednej nogi nie poprawił się prawie wcale. Jak temu zaradzić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
A jakieś ćwiczenia które wykonuje się tylko na jedną nogę? Oczywiście mam zamiar ćwiczyć obie nogi, ale chodzi mi o takie ćwiczenia które angażują tylko jedną
...
Napisał(a)
Wykroki z hantlami powinny być dobrym ćwiczeniem. Rób na słabszą nogę z 2 powtórzenia więcej od drugiej. Do tego możesz dać na dwugłowe uginanie nóg na maszynie. ( jeśli takową posiadasz )
Zmieniony przez - Siny w dniu 2013-04-13 16:50:45
Zmieniony przez - Siny w dniu 2013-04-13 16:50:45
...
Napisał(a)
Cwiczę uginanie, dzięki za podpowiedź z wykrokami. A co sądzisz o Wstępowaniu na drabinkach?
...
Napisał(a)
Myślę, że też powinno być dobre jako urozmaicenie treningu. Także trening : przysiady, wykroki, uginanie i wstępowanie. W wykrokach i wstępowaniach sobie po 2 powtórzenia na słabszą nogę rób. Jeśli pomogłem, daj SOGa. :)
...
Napisał(a)
Wstępowanie to lepiej na jakiś podest a nie na drabinki. To powinno być dobre ćwiczenie. Możesz robić to z hantlami.
...
Napisał(a)
bo wbrew pozorom wyskok z jednej nogi buduje sie zupelnie inaczej niz z dwoch. A uginanie na maszynie to beznadziejny pomysl. Wykroki, wstepowania, przysiady bulgarskie, martwy ciag na jednej nodze, wznoszenie na palce to z cwiczen silowych. Z dynamicznych wieloskoki, podskoki z wykrokow, wstepowanie z wyskokiem, podskoki na jednej nodze
Zmieniony przez - soltys88 w dniu 2013-04-13 18:13:04
Zmieniony przez - soltys88 w dniu 2013-04-13 18:13:04
Sky is the limit!
http://www.sfd.pl/Indywidualne_Sporty_Ogólnorozwojowe-f101.html zapraszam
Polecane artykuły