Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Przez ostatnie 3miesiace na siłowni zauważyłem miałem mozna to nazwać dieta. Ale gdy zaczełem ćwiczenia siłownie spadło mi duzo tłuszczu i nie przybywało mi go?
Myśle że wystarczy pracować siłowo i spadnie tłuszcz. Haczyk jest w tym Gdy wykonujem ciezkie ćw. To organizm wyczerpuje ten tluszcz i kalorie kture mamy w zapasie ale jak na jemy sie przed siłko to bedzie nam to wykozystywał co sie najemy a najcześciej tłuszcze i WW żłożone kture dają nam speeda. I jeszcze jedno jak sie pocimy to tkanki tłuszczowe posiadaja duzo wody i gdy sie pocimy to sie one wypacają i sie pomniejszasja. I o to muj sposub na ładny brzuch. Namnie to działa. :)
<<<<Jeśli chcesz komuś obić twarz najpierw ją sam musisz nadstawić>>>>
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20217
To kwestia w 80% diety. Jesli ty zwykles jadac tak ze Twoja dieta jest srednio zasobna w kalorie, cwiczac intensywnie na silowni mozesz osiagnac "kratke" na brzuchu. Jednak gdybys zaczal jesc "porzadnie" tak by wycisnac maksa z pozostalych partii ciala, tluszcz zaczalby sie odkladac. By wrocic do formy trzebaby wtedy polaczyc diete redukcyjna z trebingiem silowo-wytrzymalosciowym. Te 20% o kotrych wspomnialem to ludzie ktorzy "rodza sie z krata na brzuchu" , im i zla dieta i brak aerobow nie jest w stanie zaszkodzic. Do czasu jednak . . .
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja gdy zaczełem chodzic na siłke ograniczyłem tluszcze kalorie potrawy smazone a zwikszyłm liczbe w pewnm stopniu ww A białko w najwiekszym stopniu zwiekszyłem. A od niedawno biore witaminy mam nadzieje ze to jeszcze bardzo mi pomoze.
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20217
No to mamy odpowiedz. Na poczatku wiekszosc tak reaguje. Cwiczenia stanowia dla organizmu nowy bodziec i przynosza najwieksze efekty zarowno w postaci przybierania masy jak i redukcji tluszczu. Pozniej niestety jest juz tylko trudniej . . . .
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ale o to biega ze ja tak juz cwicze 4 miesiąc i caggle ak samo jest. Ja z tego sie ciesze teraz zrobiłem 2 tygodniowa przerwe i nie zabardzo obrastam łuszczem teraz stram sie trzymac diety aby było chociasz troche było widac muj brzuch bo wstyd byc gruby
Szacuny
12
Napisanych postów
1897
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9840
Dzieje sie tak, gdyz zmieniaja sie proporcje tkanki tluszczowej do miesniowej w organizmie. Miesnie potrzebuja energi do trening oraz do regeneracji i uzyskuja ja oczywiscie z jedzenia, wiec spalasz pozywienie na przetworzenie ich w energie a nastepnie na odbudowywanie wlokienn miesniowych; nie magazynujesz(w malych ilosciach) ich w postaci tluszczu. Stosunek tluszczu do miesni pod wplywem treningu silowego zmienia sie.
Im wieksze staja sie miesnie tym wiecej potrzebuja energi aby poprawnie one funkcjonowaly. Odpowiednia dieta przyczynia sie do tego rowniez w ogromnym stopniu.
Powodzenia w zmaganiach ze swoim cialem
Magdalena Lipinska
po"grubas" w dziale fitness Satisfaction lies in the effort, not in the attainment