SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyniki badań hormonów

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1790

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 265
Hej, ostatnio robiłem sobie badania na hormony i przed udaniem się do lekarza, chciałbym zasięgnąć waszej porady, żeby wiedzieć jak poprowadzić rozmowę. Mam 22 lata a do testów skłoniły mnie słabe wyniki na siłowni mimo długiego staży ( z krótkimi przerwami prawie 6 lat, na płaskiej 70 kg ze sztangą x 15, maksów nie robie więc nie wiem ile ). do tego robią mi się jakieś badziewne, otłuszczone boczki i mam dość słaby zarost. Libido ok. Testosteron i Estradiol robione kilka miesięcy temu, ale problem trwa dłuższy czas i nie zauważyłem żadnych zmian. Prolaktyna i LH robione z jednodniową przerwą od treningów na czczo.

Wyniki:
Testosteron 6,68 ng/ml (norma 3.0-10.6)
Estradiol 48,06 pg/ml (norma <62.0)
LH 11,49 mlU/ml (norma 1.1 - 7.0 )
Prolaktyna 25,69 ng/ml (norma 3.0 - 25.0 )

O dziwo luteotropina podwyższona, ale prolaktyna także. Czy taki poziom prolaktyny kwalifikuje się do zbicia bromergonem albo innym środkiem?

wstawiam w opingu bo tylko tu ludzie ogarniają hormony, Sterydów nie brałem

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 650 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 20603
witam kolego, mam podobny Problem co Ty, prolaktyne mam wywaloną dużo bardziej, LH również a o FSH już nawet nie wspomnę, boczki też mam od zawsze takie otłuszczone i słaby zarost, jak pójdziesz z wynikami do lekarza daj znać co Ci powiedział, nie szukaj tu porady bo nikt Ci w takiej sprawie tu nie pomoże, tylko lekarz i nie zapomnij mi dać znać co i jak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 650 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 20603
postępy na siłowni również w mozolnym tempie mi idą

Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2013-07-18 21:09:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 271 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2190
ja tam jestem innego zdania chlopaki tutaj maja wiecej pojecia od nie jednego lekarza ,chyb ze trafisz na lekarza z powołania a nie taki co tylko paczy zarobic
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 650 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 20603
chłopaki owszem mają pojęcie ale na temat zaburzeń hormonalnych spowodowanych stosowaniem SAA, jedyne co możesz kolego teraz zrobić to sprubować pozbijać prolaktyne wit b6 i Vitexem i ponowić badania, ja zbijam dostinexem aktualnie ale ja mam pare razy ponad norme

Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2013-07-18 21:17:51

Zmieniony przez - Wlodiii w dniu 2013-07-18 21:19:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 271 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2190
ja tam po lekarzach nie chodze strata kasy i czasu chyba ze jest taki lekarz jak wczesniej pisałem po SAA czy nie zaburzenie hormonow to zaburzenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 1720 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 22401
Vokus
Hej,

Wyniki:
Testosteron 6,68 ng/ml (norma 3.0-10.6)
Estradiol 48,06 pg/ml (norma <62.0)
LH 11,49 mlU/ml (norma 1.1 - 7.0 )
Prolaktyna 25,69 ng/ml (norma 3.0 - 25.0 )

. Czy taki poziom prolaktyny kwalifikuje się do zbicia bromergonem albo innym środkiem?

wstawiam w opingu bo tylko tu ludzie ogarniają hormony, Sterydów nie brałem


Nie zbijaj bromergonem.Obniz estradiol do 20-25 pg/ml. Wtedy prolaktyna spadnie, testosteron wzrośnie, LH zmaleje. Tu jest przyczyna moim zdaniem.

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 650 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 20603
czym pozbijać to estro łagodnie?? bo może i ja sprubuje, atd będzie dobre??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 271 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2190
moim zdaniem moze dac na prolaktyneB6 mi tak chlopaki tutj doradzili i pomogło pod brom to sie to nie kwalfikuje jesli nie bylo saa B6 tez da rade
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 1720 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 22401
mikro28
moim zdaniem moze dac na prolaktyneB6 mi tak chlopaki tutj doradzili i pomogło pod brom to sie to nie kwalfikuje jesli nie bylo saa B6 tez da rade


Mylisz sie przyjacielu.Spadek estro pociagnie prolaktyne w dół to raz.Prolaktyne gośc ma w normie to dwa.Estro wpływa na LH, poziom testosteronu i w niewielkim stopniu na prolaktyne.Sto razy to wyjasniałem nawet gdzies sa badania ale nie chce mi sie szukac.Autor unormuj estro.Niewiele - do poziomów jakie wskazałem Nie masz ia kup korzeń pokrzywy, cynk, nie jedz nic słodkiego, nie pij gorzały i uwazaj na tłuszcz.Jak masz troche fatu na sobie -- zrzuć.Aero kręc.Tyle

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 271 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2190
to jesli tak to i u mnie by sie kwalfikowało estro zbic ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

META pare pytań

Następny temat

HCG jakie dawki ?