SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyniki badań - wysoki progesteron bez SAA

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 176

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

27

Waga

90

Wzrost

175

Obwód ramienia

44

Obwód klatki

117

Obwód uda

64

Obwód talii

95

Staż na siłowni

10 lat

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

200b 200ww 100tł

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

1-6 prop 100mg e2d - 5 lat temu, 1-9prop 100mg e2d wino 3-9 20mg ed - 4 lata temu

Opisz swój plan treningowy

Push Pull obecnie

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

4 lata

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

20%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

mocny endo

Stan zdrowia

bdb

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

1900

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

klatka 125, martwy 180, przysiad 150
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1991
Witam

Wyniki badań:
30.04.2019
Glukoza 92
TSH 3,62 [0,27-4,2]
FT3 3,72 [2,57-4,43]
FT4 1,56 [0,93-1,7]

Prolaktyna 539,2 mlU/l [86-324]
Estradiol 15,5 pg/ml [11,3-43,2]
Testosteron 6,510 ng/ml [2,490-8,360]
Kortyzol 12,6 ug/dl [4,82-19,5] - poranny
Insulina 3,8 ulU/ml [2,6-24,9]

Badania wykonane po kuracji DAA, jak widać niefortunnej. Dodatkowo podczas CKD, druga styczność z tą dietą, za pierwszym razem efekty super - poleciało 10kg w 4 miesiące, tym razem niewypał, pewnie częściowo moje błędy.
Libido na DAA było ok, następnie spadło do kiepskiego poziomu, odstawiłem. PRL zbiłem 4 tabsami Dostinexu co tydzień

Badania 19.07.2019

Glukoza 93
TSH 2,18
FT3 3,45
FT4 1,61

Prolaktyna 76,33
Estradiol 37,2
Testosteron 3,790
Progesteron 0,56 ng/ml [0,050 - 0,149] !!

Zrobiłem dodatkowo progesteron i naprawdopodobniej jest ponad normę. Mialem wątpliwości co do widełek podanych przez lab, czy przecinki nie są pomylone ale w innym temacie zasugerowano, że powinienem trzymać się widełek podanych przez lab, z racji na rozne metody badania ( norma w innych tematach to 0,2-1,36ng/ml - wiec niby ok)

Mam gino od lat młodzieńczych gdy byłem otyły, nigdy nie było 'laktacji' żadnych płynów wydobywających się, tylko otłuszczone, duże, wystające suty, reagujące na zimno, wracające do małych rozmiarów.
Libido obecnie kiepskie, dochodzi stresująca praca oraz mało snu.

Jak zawalczyć z tym progesteronem i przy okazji podbić trochę libido?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 173 Napisanych postów 267 Wiek 39 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1812
Ktos tu kiedys pisal ze nie ma jak leczyc wysokiego progesteronu. Okres w jakim byles mial wplyw na te wyniki oraz to jak sytuacja w pracy stres malo snu. Gino z lekarzem konsultowales co on na to cos probowal leczyc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1991
Konsultowałem kilka lat temu to usłyszałem, że to od jedzenia dużej ilości kurczaka, które to są na antybiotykach... To lekko mówiąc straciłem zaufanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 592 Napisanych postów 577 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3768
Ostatnio byl temat tam tez osoba przez stres malo snu miala problemy z libido ,odespala i pisal ze juz poprawa byla z tym . Chcesz cos sam dzialac czy bardziej lekarz ?

Miałem być Bogiem a żyje z anabolicznym nałogiem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1991
Póki co sam, wrzucę mocny ziół, fadogia, togkat Ali maca itd, zrobię badania za miesiąc i zobaczymy. Tryb życia nie do zmiany niestety aktualnie.
Tyle że na progesteron to raczej nie pomoże. Czytałem że provi lub winko pomaga, u innego przypadku euthyrox, że niby obniżenie TSH zbije progesteron. Jednak nie leci żaden podkład z testa by iść w to, tak mi się wydaje
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Metaxon 10 pierwszy cykl

Fruzeliny