SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyniki badań - kuracja Nebido.

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 541

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 27 dni Na forum 26 dni Przeczytanych tematów 5
Dziki :)

Potrzebuję Waszej porady - ze względu na słabe samopoczucie porobiłem badania - wyniki:
TSH 3,01 mIU/L (0,27 - 4,20)
FT4 18 pmol/l (12,00 - 22,00)
PRL 351,8 uIU/ml (86,00 - 324,00)
LH 2 mIU/ml (0,57 - 12,07)
FSH 1,05 mIU/ml (0,95 - 11,95)
estradiol E2 <73.0 pmol/l (40 - 161)
TST 10.3 nmol/l metoda CMIA (8,33 - 30,19)

Cukier i insulina (na czczo i po obciążeniu 75g glukozy) - kozak, nie ma do czego się przyczepić. Kortyzol po hamowaniu dexometazonem poniżej 1.0, czyli nadnercza żyją, trzustka też.

Jak widać wyniki niby dobre (poza prolo podwyższonym), ale wszystko jest w dolnych lub w górnych granicach - czyli ch*ja, a nie dobre.

Czemu się zbadałem? stany depresyjne, lekkie gino, problemy z zasypianiem, zero siły, apatia, słaba muskulatura, rozdrażnienie, obolałe ciało itd. Sex drive słaby, fujara działa jak trzeba.

Lekarza mam ogarniętego - po badaniu samej chemii wypisał mi Nebido 1000mg/4ml - na start co 10 tygodni, ze wskazaniem stosowania min. 1 rok.

I tutaj pytanie - co Wy na to? Wjeżdżać bez zastanowienia i cieszyć się, że wypisał? Czy próbować naturalnie poprawić wyniki? A może w moim stanie HTZ zaszkodzi zamiast pomóc?

Jestem ciekaw waszych opinii.

Dodam, że wiek - 27 lat, mężczyzna.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ból raz w biodrze, a na drugi dzień kłujący ból w kolanie o co chodzi?

Zestaw 1