SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyniki Krew - Niskie FT4, Wysokie FT3.. Wysokie TSH

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6549

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 110 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 949
Witam.
Odebrałem wyniki od lekarza.. i wygladają następoująco

TSH 4,14 - NORMA 0,27 - 4,20
FT3 3,94 - NORMA 2,00 - 4,40
FT4 0,89 - NORMA 0,93 - 1,70
PROLAKTYNA 39,9 NORMA 4,00 - 15,2

Jedne lekarz powiedział, że jest lekka niedoczxynnośc, a drugi że nawet nie mam co patrzec w strone tarczycy, że jest wszystko ok..

Zglupialem :/


Problem jest ogolnie taki, ze od kiedy skończyłem kuracje nie moge schudnąć.. przybrałem 16 cm w pasie i jest porażka.. staram sie trzymac diete + bardzo mocno trenowac.. silownia + treningi..

prosze o pare slow na temat wynikow.. nie za niskie to FT4?

webmaster

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 162 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6301
Przecież TSH i FT3 masz w normie. Dlaczego piszesz, że wysokie? Delikatnie poniżej normy FT4.

Te wyniki raczej nie mają wpływu na problem ze schudnięciem. Radzę poszukać problemu gdzie indziej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 4186 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 50596
Również uważam, że wyniki wskazują na początek niedoczynności, masz jakieś inne objawy poza tyciem?

Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 3727 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 70059
wysoka prolaktyna wiec dlatego tyjesz tu szukaj przyczyny
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z ramieniem

Następny temat

Andractim

Fruzelina