Cześć, powoli zmierzam do końca 4-miesięcznej redukcji, i tak się zastanawiam jak to poukładać. Na ten moment w diecie mam około 2800 kcal, trenuję 3x w tygodniu FBW oraz 2x cardio po 30-40 minut w postaci biegania. Zjechałem do zadowalającego poziomu, i teraz zastanawiam się jak potoczyć to dalej. Czy najpierw dorzucać kalorii (po 100-200 tygodniowo) przy takiej samej ilości cardio? Czy delikatnie obcinam cardio (np. o 5 minut) i do tego jeszcze dorzucam 100-200 kcal?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
policz swoje 0kcal na nowo i po prostu na nie wejdz wyrzucajac to cardio, ktorego i tak nie ma za wiele.
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
czellistapolicz swoje 0kcal na nowo i po prostu na nie wejdz wyrzucajac to cardio, ktorego i tak nie ma za wiele.
No ale skoro moje zero to okolice 3200, to jak z dnia na dzień dołożę 400 kcal i utnę cardio to przecież od razu mnie zaleje?
...
Napisał(a)
to utnij cardio i zosaw kalorie bez zmian, mozesz też na nowo przeliczyć zero kaloryczne które nie obejmuje cardia
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie ucinaj kalorii im większa aktywność tygodniowo tym lepiej.
Oblicz swoje aktualne zero kaloryczne i od tego poziomu zaczynaj. Kontroluj sylwetkę/zmiany i ewentualnie dokładaj powoli kalorii
Oblicz swoje aktualne zero kaloryczne i od tego poziomu zaczynaj. Kontroluj sylwetkę/zmiany i ewentualnie dokładaj powoli kalorii
...
Napisał(a)
Wariatusczellistapolicz swoje 0kcal na nowo i po prostu na nie wejdz wyrzucajac to cardio, ktorego i tak nie ma za wiele.
No ale skoro moje zero to okolice 3200, to jak z dnia na dzień dołożę 400 kcal i utnę cardio to przecież od razu mnie zaleje?
nic Cie nie zaleje, spokojna glowa.
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedzi. Rozważam jeszcze jedną opcję, mianowicie przejście z FBW które robię 3x w tygodniu, na split 4x w tygodniu. Czy w takim razie gdy będę robił 4x split + 1x cardio zamiast 3x FBW + 2x cardio całość wyjdzie podobnie?
Sprawa wygląda tak że jestem zmęczony już bieganiem, a do codziennej aktywności włączyłem rower (około godziny dziennie + kilka godzin w weekendy).
Sprawa wygląda tak że jestem zmęczony już bieganiem, a do codziennej aktywności włączyłem rower (około godziny dziennie + kilka godzin w weekendy).
...
Napisał(a)
Więc jak naajbardziej tym rowerem bym zastąpił aktualne cardio (jak wspominasz bieganie).
Wszystko sprowadza się do objętości, jeśli ruszysz 2 x każdą partię w tygodniu przy planie split to jak najbardziej ma to sens. Ale musiałbyś się nakminić nad dobrym i sensownym ułożeniem tego, ale jest to możliwe :)
Wszystko sprowadza się do objętości, jeśli ruszysz 2 x każdą partię w tygodniu przy planie split to jak najbardziej ma to sens. Ale musiałbyś się nakminić nad dobrym i sensownym ułożeniem tego, ale jest to możliwe :)
...
Napisał(a)
Nic cię nie zaleje - 400 kcal to jest nic i nei ma się co p******ami przejmować . Ludzie z redukcji na mase wskakują z dnia na dzień i żyją i mają się dobrze
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
monkey22Nic cię nie zaleje - 400 kcal to jest nic i nei ma się co p******ami przejmować . Ludzie z redukcji na mase wskakują z dnia na dzień i żyją i mają się dobrze
No wiadomo, ale tyle się pracowało na ten brzuch że nie chcę czegoś sknocić.

...
Napisał(a)
Nigdzie go nie zagubisz jedynie lekko zasłonisz. Dlatego nie ucinaj aktywności a jedynie dorzuć kalorii :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!