...
Napisał(a)
Witam, chcialbym zaczac cwiczyc ale chce sie uporac z problemem. Czym może być spowodowane zgrubienie nad pępkiem lekko pod lewym żebrem? Od kiedy pamiętam już w podstawówce miałem w tym miejscu zgrubienie i ostatnio miałem lekkie załamanie psychiczne, bo pojawiła się krew przy wproznianiu i następstwa z tym związane, że psychika zaczęła działać. Chciałem zacząć ćwiczy, ale czuję dyskomfort w obrębie jelit. Przy chodzeniu mam ciągle napięty brzuch (nie jest to dla mnie wielki problem bo całe życie chodzę z napiętym brzuchu i robię to automatycznie bo inaczej czuje ciagnięcie ) jak np leżę na boku to czuję ciągecie w obrębie jelit i podkładam sobie kołdrę lub poduszkę żeby brzuch był w pozycji prostej. Jestem szczupły. Mam 182cm wzrostu przy 69-73kg wagi. Byłem na usg i lekarz nie stwierdził guza co mnie zdziwiło. Robił badanie palpacyjne i przy uciskaniu czułem tępokujacy ból w miejscach nacisku. Uznał ze to wzdecia i przepisał jakieś leki. Przez to np. nie mogę biegać. jednym słowem czuję dyskomfort w jamie brzusznej w obrębie jelit. To zgrubienie mam wrażenie że jest większe niż kilka lat temu. Wyczuwalne bardziej jak długo nic nie jem. Czuję w tym miejscu (tylko bardziej pod żebrem) często kująco piekący bol nierzadko promieniujący na jamę brzuszną. Nie wiem czy to od tego czy nie ale brałem pod uwagę że może coś z trzustka, która pod usg też nic nie wykazała. Może serce, bo niekiedy mam kołatania i nierówne bicie, głównie w nocy. Ale temat dotyczy się tego guza. Brzuch mam dosc twardy, a sam guz w dotyku jakby mięsień ale nim nie jest. Pozdrawiam

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To forum sportowe, nie medyczne.
Jeżeli diagnoza jednego lekarza nie dała Ci jasnej odpowiedzi, to skonsultuj się z innym.
Jeżeli diagnoza jednego lekarza nie dała Ci jasnej odpowiedzi, to skonsultuj się z innym.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Niestety nie wiemy co Tobie dolega. Pamiętaj, że jesteś na forum sportowym, a nie medycznym, więc nie jesteśmy w stanie tutaj diagnozować chorób. Od tego są lekarze specjaliści, którzy przeprowadzą dokładne badania fizykalne i USG. Dobrze zrobiłeś wybierając się do takiego i to on na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzi, co Tobie dolega. Skoro już u niego byłeś i nie uzyskałeś odpowiedzi, to sugeruję wybrać się do innego. Tutaj niestety nie ma szans na odpowiedź. Możemy pomóc Tobie w żywieniu, treningu, czy suplementacji.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły