...
Napisał(a)
Nie mogę wyciskać sztangi na klatę ponieważ uciekają mi ręce i się trzęsą jak temu zaradzić? Na maszynie biorę 35kg
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Co to znaczy "uciekają mi ręce"? Jeżeli na maszynie pchasz "35", to przypuszczam, że na klatę dźwigniesz sam gryf i nie dużo więcej. Wypełnij pełną ankietę działu, napisz jak trenujesz i jak jesz. Bo czuję w kościach, że w każdym aspekcie jest lipa. Pomożemy, ale daj pełne info.
...
Napisał(a)
Witam.
Podaj o sobie kompleksowe informacje.
Najprawdopodobniej winą jest zbyt duże obciążenie.
Podaj o sobie kompleksowe informacje.
Najprawdopodobniej winą jest zbyt duże obciążenie.
...
Napisał(a)
camen1231Nie mogę wyciskać sztangi na klatę ponieważ uciekają mi ręce i się trzęsą jak temu zaradzić? Na maszynie biorę 35kg
Drżenie rąk jest częstym przypadkiem u osób początkujących. Winą są przykurcze czy słabe mięśnie stabilizujące.
Nagraj film to coś zaradzimy.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
...
Napisał(a)
Waga:72kg
Wzrost:187cm
Cel treningowy: Zdobycie masy i mięśni
Staż treningowy na siłowni zacząłem 3 miesiąc
Uprawiane inne sport: brak
Dostęp do sprzętu: full osprzęt
Dieta: Diete trzymam na białku chciałem przytyć dzinnie 2g białka na kg ciała przed chodzeniem na na siłownie ważyłem 67kg dzisiaj 72kg
Przeciwskazania: Brak
Zażywane suplementy Kupiłem na 3 miesiącu białko w proszku bo nie wyrabiałem z białkiem na dzień
Ostatnio przerabiany plan FBw
Generalnie źle zacząłem bo robiłem większość ćwiczeń na maszynach ale teraz zacząłem na wolnych ciężarach maszyny jedynie raz w tygodniu na maszynie biorę 35kg na klatke a jak założe obciążenie po 10kg na sztange to ręce mi drżą i latają na boki jedynie bez obciążenia jako tako idzie jak temu zaradzić?
Zmieniony przez - camen1231 w dniu 2016-09-08 19:02:22
Waga:72kg
Wzrost:187cm
Cel treningowy: Zdobycie masy i mięśni
Staż treningowy na siłowni zacząłem 3 miesiąc
Uprawiane inne sport: brak
Dostęp do sprzętu: full osprzęt
Dieta: Diete trzymam na białku chciałem przytyć dzinnie 2g białka na kg ciała przed chodzeniem na na siłownie ważyłem 67kg dzisiaj 72kg
Przeciwskazania: Brak
Zażywane suplementy Kupiłem na 3 miesiącu białko w proszku bo nie wyrabiałem z białkiem na dzień
Ostatnio przerabiany plan FBw
Generalnie źle zacząłem bo robiłem większość ćwiczeń na maszynach ale teraz zacząłem na wolnych ciężarach maszyny jedynie raz w tygodniu na maszynie biorę 35kg na klatke a jak założe obciążenie po 10kg na sztange to ręce mi drżą i latają na boki jedynie bez obciążenia jako tako idzie jak temu zaradzić?
Zmieniony przez - camen1231 w dniu 2016-09-08 19:02:22
...
Napisał(a)
Mi ręce zawsze drżą przy zbyt dużym obciążeniu lub przy tych powtórzeniach wymuszonych :) Może spróbuj ćwiczyć hantlami (małymi hantlami) będziesz przy okazji ćwiczył mięśnie głębokie które ustabilizują twój ruch.
...
Napisał(a)
Początki zawsze tak wyglądają mięśnie ramion są za słabe aby w pełni stabilizować sztangę. Po kilku/kilkunastu treningach sytuacja się poprawi 

...
Napisał(a)
Może zmniejsz trochę ciężar i rób więcej powtórzeń. Kombinuj. Za jakiś czas będzie lepiej. 

1
...
Napisał(a)
Może zacznij od różnych wariantów pompek jak z tak lekka sztanga rece gonią?
...
Napisał(a)
Po co robić coś o wątpliwej skuteczności, jak od razu można zabrać się porządnie za trening? Pompki nie dadzą mu siły ani techniki.
...
Napisał(a)
Ja jestem zwolennikiem pompek bo to świetne ćwiczenie jak tylko potrafi się je wykonać poprawnie 

Poprzedni temat
Biceps, efektywny trening + białko
Następny temat
Plecy - wiosłowanie na maszynie siedząc
Polecane artykuły