Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
150
Siema, mam rozkmine i liczę bardzo na waszą pomoc, bo kompletnie nie wiem w którą pójść stronę. Na siłkę chodzę jakoś od stycznia. Dzisiaj zrobiłem analizę składu ciała i wyszło mi 22% bf. Jaki plan byście teraz polecali, zrobić jeszcze chwilę masy czy zredukować? Jeśli redukcja to do ilu kg? Mam 185 i 83kg. Podsyłam fotki sprzed chodzenia na siłkę(czwarta) i obecne: jedne w totalnym spoczynku i bez napinania żadnych mięśni(dwie pierwsze), a kolejna taka 'spięta'(trzecia), podrzucam też wyniki z tej analizy ciała.
Zmieniony przez - Swimmer156 w dniu 2023-04-29 01:53:38
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2704
Napisanych postów
1500
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
14408
Tego miesnia bardzo malo niestety I tluszczu dość sporo sie wydaje. Ja bym redukowal a do jakiej wagi ti nie pytam bo waga to nie wyznacznik. Rob zdjecia w tym samym miejscu co ttdzien, wymiary kilku obwodow ciala, I wrzuc do oceny za 2 miesiace powiecmy
31496
Napisanych postów
21927
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
274988
Mało mieśnia i dlatego wdaje się ze masz wiecej fatu niż jest go w rzeczywistosci , jeśłi dolne zdjecie jest aktualne to można już masowac z mała nadwyzką
11528
Napisanych postów
159163
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1229715
Witaj. Ogolnie faktycznie sylwetka jest w takim punkcie, ze nie widac zbytnio miensia (bo niestety jest go malo), a przez to wydaje sie, ze jeszcze sporo fatu jest tutaj do wypalenia. Jednak ja bym tutaj robil podobnie jak chlopaki wyzej wskazuja, przeszedl na mase, ale na spokojnie. Pamietaj, ze budowanie miensia to bardzo mozolny proces. Tutaj nic sie nie dzieje ciekawego nawet z tygodnia na tydzien u naturali, wiec uzbroic sie w cierpsliwosc, lekka nadwyzka i nastawic sie na okolo 1 kg miesiac przyrosty masy ciala, by bylo to w miare dobrej jakosci
Szacuny
2365
Napisanych postów
5410
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
104439
Wejdź na mądra masę , zbudujesz trochę i wtedy wejdxiesz na redukcję. No i nie sugeruj się takim badaniami bo zazwczyaj ich wyniki dość dużo mijają się z prawdą. Bo za jakoś czas pójdziesz i Ci pokażę że masz mniej tkanki mięśniowej niż teraz i stwierdzisz że robisz coś całkowicie źle. Najlepszym wyznacznikiem jest lustro i zdjęcia
Szacuny
5954
Napisanych postów
74359
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
744674
Tkanki tłuszczowej masz sporo w stosunku do mięśni, których jest niewiele. Typowy wygląd osoby, szczupłej i początkującej. Raczej bym to określił jako dobra sylwetka na start. Większość osób zaczyna z gorszego pułapu.
Myślę, że na tę chwilę najważniejsze będzie to, abyś nauczył się prawidłowego wykonywania ćwiczeń wielostawowych/złożonych, takich jak siady, ciągi, wyciskania, podciągania. Nie ma specjalnego znaczenia, czy bilans energetyczny będzie trochę dodatni, czy też trochę ujemny. Regularny trening, nauka wzorców ruchowych i prawidłowe odżywianie.