...
Napisał(a)
Witam ostatnio dość mocno pakuje. Przybywa mi na wadze z dnia na dzień. Ogółem jestem chudy. Teraz już trochę mniej bo jak pisałem przybywa mi na wadze dużo. Ale czy to mi nie zahamuje wzrostu? Czy jak ma się np za dużo mięśni to one nie hamują wzrostu przez to, że twardnieją plecy przez mięśnie np
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Co hamuje wzrost ? -- warto przeczytać szczegulnie dla młodzieży
- Jesteś początkującym siłaczem ?? zajrzyj tutaj aby dowiedzieć się co i jak łykać !!
- *** PODSTAWOWE INFO N/T SAA I INNYCH ***
- TEST:MASA 2010/2011 Z VITALMAXEM (test by _Lukasz_K_)
- TEST PRODUKTÓW BIG ZONE - Admin vs Remik7 - pods. 100 str. (atleta.pl)
- Rób Forme Na Wiosnę z Hi Tec - TEST SPONSOROWANY podsumowanie str .67
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie masa mięśniowa nie hamuje wzrostu. Ale jak waga szybki przybywa, to zwróć uwagę czy nie zalewasz się tłuszczem. Masa mięśniowa tak szybko nie przyrasta.
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Ilości mięśni nie ma wpływu na nasz wzrost. Parametr ten jest uwarunkowany genetycznie i nie mamy wpływu na to ile urośniemy i nie da się nic zrobić żeby wspomóc ten proces.
Niepokojące jest jednak to, co piszesz na temat nabierania kilogramów z dnia na dzień. Rozumiem, że jest to taka przenośnia, ale warto pamiętać o tym, że mięśnie buduje się powoli. Szybko możesz co najwyżej nabrać wody i tkanki tłuszczowej. Poza tym, masa ciała niekoniecznie jest dobrym wyznacznikiem efektów kształtowania sylwetki. Sugeruję skupić się na obwodach ciała i zdjęciach sylwetki w dłużej perspektywie.
Niepokojące jest jednak to, co piszesz na temat nabierania kilogramów z dnia na dzień. Rozumiem, że jest to taka przenośnia, ale warto pamiętać o tym, że mięśnie buduje się powoli. Szybko możesz co najwyżej nabrać wody i tkanki tłuszczowej. Poza tym, masa ciała niekoniecznie jest dobrym wyznacznikiem efektów kształtowania sylwetki. Sugeruję skupić się na obwodach ciała i zdjęciach sylwetki w dłużej perspektywie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Trening siłowy też moze Ci pomóc w rozwoju
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Zdecydowanie aktywność fizyczna będzie istotna w rozwoju naszego organizmu i zdrowiu. Zdecydowanie warto jest być aktywnym, a najlepiej wykonując to, co sprawia nam przyjemność.
Poza tym, istotnym elementem będzie również nasze odżywianie. Zdecydowanie będzie ono miało wpływ na rozwój naszego organizmu. Dlatego też sugeruję Tobie zapoznać się z podstawowymi zasadami żywienia i poprawić swoje nawyki żywieniowe w tym kierunku. Zapraszam:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie-c1/
Poza tym, istotnym elementem będzie również nasze odżywianie. Zdecydowanie będzie ono miało wpływ na rozwój naszego organizmu. Dlatego też sugeruję Tobie zapoznać się z podstawowymi zasadami żywienia i poprawić swoje nawyki żywieniowe w tym kierunku. Zapraszam:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie-c1/
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły