Szacuny
11317
Napisanych postów
72545
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
956761
Najlepiej zacznij od przeczytania poniższego artykułu, aby zdobyć podstawową wiedzę na temat suplementacji mikroelementami.
Często wiele osób kupuje w ciemno mnóstwo produktów witaminowo-mineralnych, które następnie okazuje się, że są zbędne. Możesz oczywiście wiele z tych witamin i minerałów przebadać w swoim organizmie, popularne laboratoria diagnostyczne , takie jak synevo, diagnostyka, alab oferują setki badań z krwi, w tym te dotyczące poszczególnych pierwiastków czy witamin, możesz się nad tym zastanowić, bo to najlepsza metoda oceny, czy masz czegoś niedobór lub nadmiar.
Jeśli chodzi o nasze preparaty witaminowo-mineralne, to numerem jeden jest: ProMulti+
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_PROMULTI _Pro_Series-opis42278.html - bardzo bogaty kompleks, który zawiera prócz dużych dawek witamin i minerałów, również adaptogeny roślinne, enzymy trawienne, 100mg koenzymu q10, itd.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2482
Napisanych postów
2356
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
77119
Moim zdaniem fajna alternatywa dla wyżej wymienionych przez ciebie bedą multiple sport formuła czy jakoś tak od Olimpu, masz tam dwa rodzaje cap - biała z witaminami(które warto brać do posiłków w których masz jakaś ilośc tłuszczu), oraz druga niebieska z minerałami. Mega fajna sprawa, sam okresowo ich używam :)
6089
Napisanych postów
74913
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
748352
Jeżeli chodzi o porównanie tych trzech suplementów, to wystarczy spojrzeć na skład. ALLNUTRITION Vitaminall Sport ma największe stężenia witamin i składników mineralnych. Może nie wszystkich, ale większości i dość znacznie. Ciężko będzie znaleźć w tym zakresie cenowym jakoś lepszy produkt.
Osobiście jestem jednak zwolennikiem uzupełniania tych witamin i składników mineralnych, których w diecie możemy mieć realne braki. Tych które ciężko jest dostarczyć wraz z pożywieniem, a nie wszystko ile się da.
11761
Napisanych postów
159693
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1231732
dokladnie, chyba, ze dana osoba nie prowadzi szczegolowej diety i tak naprtawde nie wie jakie te realne braki sa... tutaj zazwyczaj osoby trenujace pod katem sylwetki kontroluja to co maja na talerzu, ale np. osoby trenujace crossa, czy inne sporty wytrzymalosciowe, a nawet czasem trojboiisci glownei skupiaja sie na wartosciach samych kalorii lub kompletnie nie zwracaja uwagi na to co jedza%) wteyd taki kompleks mozna w ciemno sobie wrzucic. Jednak jak prowadzisz diete, liczysz poszczegolne makro, bazujesz na propstukach wysokiej jaklosci, nie na przetworzonych, to zazwyczaj tych mineralow brakuje 2-3
Szacuny
6
Napisanych postów
407
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
10754
Ja akurat tak jak napisałeś nie prowadzę szczegółowej diety. Źle się nie odżywiam, nie pamiętam kiedy ostatnio byłem chory. Natomiast nie kontroluję ile witamin i minerałów dostarczam wraz z pożywieniem. Czyli tak jak napisałeś mogę brać taki kompleks w ciemno i obojętnie który. A czy nie lepszym rozwiązaniem będzie zrobienie badania na obecność witamin i minerałów. Tylko powiedzcie mi jakie badania będą tu najlepszym rozwiązaniem?