Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
47
Witam. Proszę o opinie dotyczące wymienionych w tytule witamin. Które lepiej się sprawdzą? Grinday chwali się, że produkt jest naturalny i ma potwierdzoną laboratoryjnie ilość witaminy D3. Z solgara mam omega 3 950 MG i jak najbardziej się sprawdzą. Dlatego zastanawiam się jak D3 solgara wypada w porównaniu z grindayem. A może polecacie jakieś inne D3?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11226
Napisanych postów
158513
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1227015
witaj. solgar ma bardzo dobre produkty od lat na rynku, jakosciowo pierwsza klasa pod katem, produktow prozdrowotnych, nie ma co tutaj kombinowac :) czy bedziesz jezdzil ferrari czy lamborgini to juz nie bedzie znaczenia, oba produkty spelnia swoje zadanie. ja korzystam z taniej opcji, nawet w twardych tabletkach, wrzucam do posilku z tluszczami i mam poziom witaminy d3 w akurat w polowie widelek referencyjnych przy badaniu krwi, wiec jak nie widac roznicy to po co ladowac x5 za marke? :) korzystaj z tego co ci sluzy
11226
Napisanych postów
158513
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1227015
ja wrzucam 8000 jednostek d3 i do tego 200 mcg K2 i wtedy mam wynik w normie :) tutaj niestety bez badan trudno okreslic ile wrzucic docelowo. Na pewno jako poziom wyjsciowy bym wrzucil sobie te 4000 jednostek :) wtedy za jakis czas wykonal badania krwi i oznaczyl witamine d3 bedziesz wtedy wiedzial czy taka ilosc jest ok, czy jednak trzeba ja zwiekszyc. Tutaj przyswajalnosc produktow moze byc rozna dlatego jak juz bazujesz na jednej marce to wtedy trzymaj sie jednego produktu, bo bedziesz mial pewnosc, ze spelnia Twoje zapotrzebowanie.
5815
Napisanych postów
73667
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
740160
Osobiście nie widzę sensu w kupowaniu suplementów diety w takich cenach, mając możliwość kupić dużo taniej, w zasadzie to samo. Oczywiście jeżeli chcesz, to jak najbardziej. Z tych dwóch również bym wybrał witaminę D3 firmy Solgar.
Jeżeli chodzi o stosowanie, to ciężko jest niestety określić ile kto powinien stosować. Najlepiej po prostu wykonać badania krwi w tym kierunku. Koszt to około 80 złotych i na podstawie wyniku dobrać odpowiednią dawkę. Profilaktycznie zaleca się 2000-4000 jednostek.
wiec dla kazdego znajdzie sie cos dobrego :P ja mam osobny omega strony, i twarde tabsy d3 i k2, laczoac wszystko razem zapewniam sobie nosnik w postaci tluszczu z omega 3 dla witaminy D i K i gra gitara :) tran tez spoko opcja, ale chyba nie wyciagniesz zbyt duzo d3 z takiego produktu? Chyba, ze jakis wzbogacony masz?
witaj.
solgar ma bardzo dobre produkty od lat na rynku, jakosciowo pierwsza klasa pod katem, produktow prozdrowotnych, nie ma co tutaj kombinowac :) czy bedziesz jezdzil ferrari czy lamborgini to juz nie bedzie znaczenia, oba produkty spelnia swoje zadanie. ja korzystam z taniej opcji, nawet w twardych tabletkach, wrzucam do posilku z tluszczami i mam poziom witaminy d3 w akurat w polowie widelek referencyjnych przy badaniu krwi, wiec jak nie widac roznicy to po co ladowac x5 za marke? :) korzystaj z tego co ci sluzy
Dokładnie tak! Na suplementacji prozdrowotnej nie powinniśmy oszczedzac, ale też z drugiej strony jeśli nie ma potrzeby przepłacać to tego nie róbmy
5815
Napisanych postów
73667
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
740160
Kwasy tłuszczowe omega 3 zdecydowanie również będą jednym z najbardziej wartościowych suplementów diety dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Tak jak kolega zasugerował w swojej wypowiedzi powyżej. Można stosować omega 3 razem z witaminą D3 w postaci tranu, innego suplementu, czy też osobno. Nie ma to znaczenia. Byle nie doprowadzić do niepotrzebnych niedoborów. Profilaktycznie te 2000 jednostek witaminy D3 powinno wystarczyć. Szczególnie przez okres wiosna-lato. W zimę może być już gorzej.
Szacuny
5
Napisanych postów
39
Na forum
243 dni
Przeczytanych tematów
165
Jeśli chodzi o witaminę D3 bierzcie taką, która jest lekiem...a nie suplementem. Tak przynajmniej mi mówiono. Oczywiście w lecie czy wiosną ze wzgledu na ekspozycje na promienie słoneczne nie musimy jej zażywać.