SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Michał Jekiel road to super heavyweight

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3185667

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609925
o dzięki, nie wiedziałem nawet w jaki sklep uderzyć to już teraz wiem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609925
a ona na wagę czy pakowana po ileś gram?
bo moją muszę wysłać bo ja do wieczora w pracy, a już się ślinie :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3202 Napisanych postów 5126 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119909
prz1993
Te wołowe to chybaa kawałki z udźca, bo sam kupiłem ostatnio. Chuyowe


Zmieniony przez - prz1993 w dniu 2019-10-25 11:35:52


Dokładnie to, w kostce po 500gr pakowane... Tyle że ja to mielę, bo tak to się nie nada, chyba że do gotowania przez 2-3h.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21503 Napisanych postów 30764 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870106
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3173 Napisanych postów 4131 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 130088
MARIAN 17
a ona na wagę czy pakowana po ileś gram?
bo moją muszę wysłać bo ja do wieczora w pracy, a już się ślinie :D
Pakowana po około 100-200g jako steak :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2446 Napisanych postów 24173 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402333
gniadusek jak przyrzadzales ? z poledwicy jeszcze nie robilem bo szkoda bylo mi miesa zawsze , niby to takie proste a zawsze mi podeszwa wychodziła jak robiłem z innych części wołowiny..
a dobrego stek z polędwicy w restauracji lubię zjeść więc może w domu spróbuje zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3173 Napisanych postów 4131 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 130088
wincol
gniadusek jak przyrzadzales ? z poledwicy jeszcze nie robilem bo szkoda bylo mi miesa zawsze , niby to takie proste a zawsze mi podeszwa wychodziła jak robiłem z innych części wołowiny..
a dobrego stek z polędwicy w restauracji lubię zjeść więc może w domu spróbuje zrobić
Najważniejsza zasada to przed smażeniem położyć mięso na około 1h w temp. Pokojowej , steki smażymy tylko i wyłącznie w temp. Pokojowej (w sensie mięso ma takie mieć) inaczej wychodzi kapec jak to mówisz , nacieram delikatnie oliwa z oliwek , Rozgrzewam mocno ale to mocno patelnie i wrzucam steka , smażę po 2.5-3minuty z każdej strony i potem zrzucam na talerz posypuje pieprzem i solą , Ew. Masełko dodaje , przykrywamy folia aluminiowa na kilka minutek i smacznego :) , Co do tego mam podejście mocno zagłębiając itp. Bo studiuje technologie żywności i żywienie człowieka , także pojęcie jest jakieś xd
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
winterR
Co do wołowinki to nie wiem bo nawet nie sprawdzałem więc nie pomogę.
Ale co do kury masz rację, nie dość że po zamrożeniu i rozmrożeniu jest już jej mniej to na dodatek jak wstawiam 1375g na patelni i duszę go pod przykryciem z odrobiną wody to po zrobieniu jest max 1000g


Zawsze jestem zdumiony, jak osoba ćwiczą na siłowni dziwi się, że mięśnie zawierają wodę :)
Z indyka mniej leci, bo ma więcej "kleju" między włóknami.
A jak się szybko zetnie kurę to tez dużo nie poleci. Na 32cm patelni na mocnym palniku, można zrobić ok 800-1200g kury pokrojonej w kostkę, zakrywając całą powierzchnię w taki sposób by mięso się szybko ścięło, zamknęło pory i usmażyło zamiast się dusić i puszczać wodę. W ten sposób tracę max 20% masy. Jak mi się nie chce bawić i wrzucę na taką patelnie 2-3kg to tracę 30-40% masy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7721 Napisanych postów 13999 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2237847
Hehe a czy ja napisalem ze sie dziwie ze zawieraja wode? :D albo ze tego nie wiem? xD
Wiem tez ze włókna ciągną sie w którąś tam strone i ze jak sie dobrze ja pokroi to tez mniej wody straci i tak jak mowiesz jak sie potraktuje na samym początku ostrym ogniem to pory sie zamkną, woda zostanie w srodku a mięso bedzie bardziej soczyste. To tez wiem i nie jest to dla mnie nowość :)
Napisalem tylko ze duzo traci tej wody i tyle. I jak jest w moim przypadku jak gotuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2722 Napisanych postów 8344 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 100280
Ten stek z Lidla petarda polecam!

Kompleksowe prowadzenie online.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kamil Nosal - klasycznie 2021

Następny temat

DT ZUKOW PIERWSZY SEZON

WHEY premium