SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wielka proźba do profesjonalistów i osób z większym stażem

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1037

Formularz - Proszę o pomoc

Mężczyzna

18 lat

Waga

67kg

Wzrost

173cm

Cel treningowy

trening na mase

Staż treningowy na siłowni

pół roku

Uprawiane inne sporty

brak

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki)

sztanga, hantelki, gryf łamany

Dieta

brak

Przeciwwskazania medyczne (wady postawy, choroby, kontuzje)

brak

Zażywane suplementy

brak
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 13
Witam ćwiczyłem na siłowni pol roku ale to takie ćwiczenie bo ćwiczenie chciał bym prosić o jakieś propozycje jak ile serii po ile powtórzeń jakie ćwiczenia i wgl jestem dość blady w tych klockach chodzi mi o plan treningowy raczej na masę na 3 dni. Z góry dziękuję
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 7541 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45102
https://www.sfd.pl/[art]_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html

Mozesz sprobować tego

Ale pamietaj ze na mase jest dieta a nie stricte trening

Zmieniony przez - metakreta w dniu 2012-10-11 22:07:04

desiderata

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 189 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9401
i po wklejasz stare nieaktualne linki? moze ktos w koncu Cie musi uświadomić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 7541 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45102
o co ci chodzi?

desiderata

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 11401 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 44805
troche sie zmienila metodyka treningowa od 07 roku;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
dla laika ten plan jest całkiem wporządku :)

desiderata

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 23860 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 147326
metakreta

artykuł jest bardzo mało aktualny a plany bardzo słabe .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11083 Napisanych postów 51086 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Poczytaj artykuły podwieszone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Tomasz1405
metakreta

artykuł jest bardzo mało aktualny a plany bardzo słabe .

No wiecie Panowie, ja sugeruje sie tym co na mnie działało jak zaczynałem ćwiczyc. Nie pociskałbym niczego z czym nie miałem doczynienia. A czy artykuł jest stary czy metody treningowe sie zmieniły to wcale nie oznacza zeby byc "trendy" w temacie :) Dobrze wiemy jak teraz jest, ze jak nagle wyjdzie jakies "najnowsze badanie" ktoś pusci w siec to od razu wiekszość ślepo powtarza to za innymi w ogole nie majac stycznosci z problemem. Także moje wypowiedzi to tylko i wyłacznie własne spostrzeżenia które przerabiałem:) A co do przeterminowanych artykułów ja poprostu reprezentuje OLD SCHOOL nie zawodny :););)

desiderata

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 23860 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 147326
bzdura.

żadne badania , żadne trendy , autor wtedy zebrał wszystko było dostępne o FBW bez żadnej analizy i zrobił z tego art .

a na początku drogi działa i bezsensowne machanie sztangą bez techniki , dobrego odżywiania i sensownego planu .

dziś mamy większa wiedzę z zakresu treningu i widzimy błędy popełniane w przeszłości - na tym polega rozwój .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
nie kumasz o co mi chodzi...

Zostane przy swoim

desiderata

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Biceps.

Następny temat

Rozpoczęcie treningów, plan treningowy, nowy na siłowni

Sztos