...
Napisał(a)
Witam mam 20 lat, 193 cm wzrostu, ważę 80 kg posiadam roczny staż na siłowni, 3x tygodniowo tylko chciałem się zapytać co będzie dla mnie lepsze czy FBW czy Split może, ponieważ praktycznie od początku może tylko miesiąc robiłem FBW a potem cały czas tylko Split i efekty są dosyć marne, dieta jest dobra na + zacząłem tyć ciężko było z tym ale pomału się udaje i moje pytanie jest następujące proszę o pomoc co dalej robić czy może spróbować czegoś innego czy dalej kontynuować po prostu nie wiem a chciałbym cały czas się rozwijać w kulturystyce. Czekam na jakieś podpowiedzi z waszej strony z góry dziękuję.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zawsze możesz spróbować czegoś innego niż klasyczny split, możesz dać FBW, albo podział na push/pull/legs z samymi ćwiczeniami wielostawowymi itp.
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
...
Napisał(a)
w chwili obecnej odpusc split- nie znasz jeszcze swojego organizmu, ile i jak ciezko musisz przecwiczyc daną partie zeby dostałw wystarczajaco bodzca raz w tygodniu
Doradca w dziale Alternatywna Droga
Instruktor Sportów Siłowych
Dietetyk
...
Napisał(a)
Ja sam tez mam maly staz na silce, i wymiary bardzo podobne do Twoich. Zaczynalem od fbw i uwazam ze jest idealny do poznawania wlasnego ciala i swietnie posluzy Ci jako baza wyjsciowa do przyszlych zmian i modyfikacji
...
Napisał(a)
Bazę jakąś trzeba sobie wypracować treningi całościowe się do tego dobrze nadają. Częstotliwość treningów dość duża i same podstawowe ćwiczenia i to daje zarówno podstawy siłowe jak i masowe i jest punktem wyjścia do większej ilości treningów w tygodniu.
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Polecane artykuły