...
Napisał(a)
Witam, obecnie jestem na diecie 3000 kcal a moje zapotrzebowanie na przybieranie wagi wynosi 3800, i tu jest moje pytanie. Wbić od razu na diete 3800 czy stopniowo zwiększać kcal, przykładowo co tydzień zwiększać o 100 aż dojdę do celu? Pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
lepiej stopniowo, głównie obserwować jak masa idzie, bo w praktyce to różnie to bywa, a to tylko liczby
...
Napisał(a)
Zwiększaj o 100-150. Niby masz żeby przybierać 3800... Mi wyliczył kalkulator że kiedyś aby przybierać potrzbuję 2600, jadlem 3300 i waga stała.:) Nie wzoruj się bo tak samo może działać w drugą stronę, zwiększaj powolutku i trzymaj rękę na pulsie.
1
...
Napisał(a)
Zwiększaj powiedzmy te 100-200 kalorii ale dodawaj je np. węglowodanów w porze potreningowej . Łatwiej będzie Ci obserwować czy za dużo dodajesz czy nie .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
zrobię tak jak piszecie, będę stopniowo zwiększać kalorie i po drodze do 3800 będę mógł wywnioskować czy starczy mi 3,5k czy może 4k. Dzieki panowie ;)
Poprzedni temat
Czy tak może wyglądać cheat day ?
Następny temat
Dieta do oceny (dieta na masę mięśniową ektomorfik)
Polecane artykuły