Tak jak w temacie artykuł stary i nie wiem czy był już temat ale wrzucę: http://facet.wp.pl/kat,91572,wid,10295041,wiadomosc.html?ticaid=1b291
Zastanawiam się czy nie włączyć tego do treningu nóg - tylko jak i w jakich ilościach?
Po pierwsze jak dobrać wysokość stopnia na jaki się wchodzi? Ile powtórzeń i serii robić? Czy trzeba sztangę trzymać na barkach, czy może z tyłu rękami?
Jak powinienem dobrać wys. stojaka - mam 188cm?
Jak ciężar?
Czy robić to razem z tymi ćwiczeniami:
Przysiady - 5 serii z 70kg
Hack przysiady 2-3 serie (odważnik 16kg trzymany z tyłu).
Wspięcia na palcach najpierw na podłodze 3 serie po 20 powt. ze 100kg, potem 3-4 serie po 25 powt. na podwyższeniu z odważnikiem 32kg trzymanym z tyłu.
Wykroki - nie robię.
I teraz kiedy robić te wyjścia na skrzynię (krzesło)? Czy ktoś robi te ćwiczenia, jakie dają efekty?
Tu fotka z tym ćwiczeniem:
Zmieniony przez - Syltron w dniu 2010-10-31 16:43:11
Zastanawiam się czy nie włączyć tego do treningu nóg - tylko jak i w jakich ilościach?
Po pierwsze jak dobrać wysokość stopnia na jaki się wchodzi? Ile powtórzeń i serii robić? Czy trzeba sztangę trzymać na barkach, czy może z tyłu rękami?
Jak powinienem dobrać wys. stojaka - mam 188cm?
Jak ciężar?
Czy robić to razem z tymi ćwiczeniami:
Przysiady - 5 serii z 70kg
Hack przysiady 2-3 serie (odważnik 16kg trzymany z tyłu).
Wspięcia na palcach najpierw na podłodze 3 serie po 20 powt. ze 100kg, potem 3-4 serie po 25 powt. na podwyższeniu z odważnikiem 32kg trzymanym z tyłu.
Wykroki - nie robię.
I teraz kiedy robić te wyjścia na skrzynię (krzesło)? Czy ktoś robi te ćwiczenia, jakie dają efekty?
Tu fotka z tym ćwiczeniem:

Zmieniony przez - Syltron w dniu 2010-10-31 16:43:11