SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Warzywa na patelnię - ilość kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 635

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 42 Wiek 18 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2151
Witam, mama kupiła mi takie mrożonki dla odmiany bo już zima to z sezonowymi coraz ciężej będzie a były na promocji ale jedna ma bataty a druga smażone ziemniaki, w innych tematach o mrożonkach czytałem żeby ziemniaki wyrzucić no ale marnowanie jedzenia to trochę słaba opcja a poza tym jak to wliczyć bez tych ziemniaków?
Co do wyrzucania to chyba chętniej bym wyrzucił te przyprawy z tym czymś przeciwzbrylającym

Czy dobrym wyjściem byłoby zjedzenie tych dwóch mrożonek do obiadu i od bilansu odliczyć 250kcal na wypadek jakby ziemniaków było więcej czy sobie je darować?

Zmieniony przez - taki jeden w dniu 2024-10-29 08:21:55

Zmieniony przez - taki jeden w dniu 2024-10-29 08:27:07
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4022 Napisanych postów 4912 Wiek 46 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 115303
Nic nie wyrzucaj, normalnie licz z kalorycznosci produktu, dajmy na to chcesz zjesc z tej paczki 300g to sypiesz z torebki te 300g jak leci, co wpadnie to wpadnie, i liczysz wartosci ktore masz napisane na torebce na 100g produktu x 3. Duzej roznicy cvi to nei zrobi. Ta przyprawa to tez moze nie idealna ale krzywdy nie ztobi, chcesz nia doprawic to spoko, duzo fatu czy innego syfu ci nie podbije, wiec smialo.

Zmieniony przez - madzia_666 w dniu 29.10.2024 10:36:35
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9299 Napisanych postów 83146 Wiek 48 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 703237
Następnym razem kupuj bez ziemniaków
Jednorazowo krzywdy Ci nie zrobi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12405 Napisanych postów 161317 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1237828
Rozumiem, ze w weekend zawody na poziomie Mistrza Europy, ze sie tym przejmujesz? :) ale spoko rozumiem, tez bylem w Twoim wieku i sie spinalem takimi p******kami :) zaznaczylem tylko jakie ma to znaczenie w kontekscie tego co obencie robisz, czyli ma znikomy wpl;yw na Twoja sylwetke. Tak jak wpsomnieli przedmowcy, unikaj tylko produktow ze smazonymi dodatkami, a celuj w typowe warzywa ktore sa tylko poddane mrozeniu, a ich wartosc sie bardzo dobra :) ja nawet w sezonie kupuje mrozonki, bo jestem leniwym dziadem i nie chce mi sie nic kroic czy obierac%)

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17843 Napisanych postów 132587 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1462754
Całyuch mrożonek na raz chyba nie zjadasz, ja to mam zawsze na 2-3 porcje opakowanie, ziemniaki są ok ale w tym wypadku ciut gorsze bo smazone na oleju słonecznikowym

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4022 Napisanych postów 4912 Wiek 46 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 115303
Juz nie piszcie mu tak bo serio chłopak zacznie wyjmować te ziemniaki z mieszanki, a naprawdę nic mu się nie stanie jak to zje a nie wyrzuci do kosza

Zjedz śmiało i policz normalnie kalorycznośc i makro według informacji na torebce, nie wpłynie to źle na twoje efekty, masz tylko 1-2 torebki a nie caly wagon tego, w skali tygodnia nie ma to większego znaczenia. Na drugi raz żeby się nie stresował powiedz mamie zeby kupowala pojedyncze warzywa mrozone bez dodatków, i tyle.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12405 Napisanych postów 161317 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1237828
hehe nie no spoko tez ja sie lekko smialem, ze jak nie ma w weekend zawodow to mozne smialo to wpierniczyc i po klopocie.
Sami jemy czasem gorsze rzeczy czy to przypadkowo na wyjazdach, czy na obiadku u przyslowiowej babci, zeby sie nie pogniewala, wiec kilka talarkow ziemniaka, czy tez cwiartek, nie zabije go od razu przejmowac bysmy sie mogli jakby codziennie taka meiszanka ladowala na talerzu, to wtedy mozna by bylo pomyslec, czy nie lepiej, zdrowiej ja podmienic na inny skladnik, a tak to...
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 72 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2285
a gdzie mieszkasz, to przyjdę po nie

a i przyprawy dorzuć

Zmieniony przez - maksikal w dniu 2024-10-30 09:04:07
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6501 Napisanych postów 77278 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 762419
Nie do końca rozumiem, jaki masz cel w tym, żeby wyrzucić akurat ziemniaki? Osobiście nie widzę w nich nic, co mógłby sugerować konieczność ich eliminacji z dobrze zbilansowanej diety. Chyba, że jesteś na jakimś skrajnym systemie żywieniowym, jak np. dieta ketogeniczna?

Polecam zwrócić uwagę na wartości odżywcze produktów, i wliczać je w jakimś programie żywieniowym. Np. dzienniku żywieniowym potreningu.pl

https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Czy_ziemniaki_tuczą_-a833.html

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twaróg w diecie - porady

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny [81kg]

WHEY premium