...
Napisał(a)
Witam nurtuje mnie temat wartości kalorycznych. Zawsze wpisywałem posiłki w dziennik potreningu , dziś zauważyłem dużą rozbieżność co do wartości pomiędzy tebele-kalorii.pl a właśnie po treningu. Kolejną sprawą jest kaloryczność np. karówka surowa to 272 kcal, pieczona 419kcal. Nigdy nad tym nie zastanawiałem się jak to ugryźć. Czy zawsze popełniałem błąd i jadłem dużo za dużo?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
z karkówką jest o tyle problem, że niewiadomo do końca ile ma w sobie fatu
jeśli chodzi o surową i pieczoną, to zawsze 100 g mięsa będzie miało więcej kcal po obróbce bo utrata wody
jeśli chodzi o surową i pieczoną, to zawsze 100 g mięsa będzie miało więcej kcal po obróbce bo utrata wody
...
Napisał(a)
W przypadku obróbki termicznej jak smażenie dodawać kcal?. Zawsze robiłem tak ,że wpisywałem produkty bez ujmowania w dzienniku obróbki. Produkty ważone surowe.
Zmieniony przez - Jaraw w dniu 2016-02-02 18:40:28
Zmieniony przez - Jaraw w dniu 2016-02-02 18:40:28
...
Napisał(a)
Dodawaj SKŁADNIK do tabeli a nie PRODUKT
Czyli ważysz surowy filet z piersi kurczaka i wpisujesz do tabeli filet z piersi kurczaka a nie np. smażony filet z piersi kurczaka
W przypadku smażenia to np. dodajesz kalorii jak smażysz na większej ilości tłuszczu
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2016-02-02 19:10:22
Czyli ważysz surowy filet z piersi kurczaka i wpisujesz do tabeli filet z piersi kurczaka a nie np. smażony filet z piersi kurczaka
W przypadku smażenia to np. dodajesz kalorii jak smażysz na większej ilości tłuszczu
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2016-02-02 19:10:22
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
Polecane artykuły