RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Walka o formę po 40

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4150

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 362 Napisanych postów 554 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 72130
Cześć wszystkim.
Od jakiegoś już czasu chciałem założyć tu temat. Niedawno skończyłem 40 i pomyślałem że to moment by założyć dziennik.
Trenuję już ponad 10 lat choć nie zawsze regularnie.
Od ponad roku mam problem z lewym łokciem a w październiku ubiegłego roku doznałem kontuzji barku i musiałem odstawić treningi boksu i siłownię na bok.
Trochę się przez to zalałem ale powoli wracam do formy.
Od listopada jestem pod okiem fizjoterapeuty. Przez parę miesięcy nie było prawie żadnej poprawy ale od marca jest coraz lepiej i powróciłem do ćwiczeń. Na wrzesień mam wizytę u reumatologa by zrobić infiltrację ale może nie będzie już to konieczne.

Obecnie staram się ćwiczyć 3 razy w tygodniu FBW plus 2 wizyty u fizjoterapeuty. W weekendy trochę biegam na tarasie 6 km.
Tu forma w marcu i obecnie. Jeszcze trochę tłuszczu muszę zgubić ale idzie chyba w dobrą stronę.

Zmieniony przez - czarus11a w dniu 05/07/2025 11:48:44
5
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 236 Napisanych postów 252 Wiek 43 lat Na forum 250 dni Przeczytanych tematów 4593
filmiki super!

tez na poczatku nie chcialem wstawiac i nie zawsze mam mozliwosc nagrac, ale z perspektywy czasu uwazam, ze warto
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 362 Napisanych postów 554 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 72130
Dzisiaj był bieg w 30 stopniowym upale i 10 serii pompek.

1
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1633 Napisanych postów 2101 Wiek 6 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 60031
Witamy w dziale dla niezłomnych
Obserwuję i życzę powodzenia.
...
Napisał(a)
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 13199 Napisanych postów 31725 Wiek 76 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1139912
Jezoo
Witamy w dziale dla niezłomnych
Obserwuję i życzę powodzenia.
Dobrze napisane.
Działamy!
3
...
Napisał(a)
masti M.P. w Kulturystyce Moderator
Ekspert
Szacuny 11348 Napisanych postów 31610 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 735720
I to mi się podoba-na dzień dobry jesteś nominowany do nagrody w konkurencji Debiut na naszym forum.

Tu link do tematu.

https://www.sfd.pl/Najlepszy_debiut_w_lipcu_2025_dla_nowych_i_nienagrodzonych_jeszcze_forumowiczów-t1230529.html 
...
Napisał(a)
Ekspert
Wczoraj zamiast treningu były kłopoty z autem i działka (podlewanie konewkami i wykrywanie zielska). Dzisiaj trening u fizjoterapeuty w super seriach do wyczerpania.

1
...
Napisał(a)
Ekspert
Dziś rano 69,2 kg.

...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 13199 Napisanych postów 31725 Wiek 76 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1139912
Ile masz wzrostu?
Skup się na treningu i większej masie mięśniowej a nie na redukcji tłuszczu.
Poza tym to sylwetką na plaży zwracałbyś już teraz pozytywne spojrzenia.
...
Napisał(a)
Ekspert
Dzięki za porady. Mam 169 cm wzrostu. Ciężary cały czas dokładam ale problem jest z kontuzją barku. Wszystko idzie w dobrym kierunku ale jeszcze mi daleko do wyników z przed roku. Wielu kolegów z forum poleca najpierw zredukować tak do 12% bf. W związku z tym, że na razie nie mogę zbytnio ciężarów dokładać to skupiam się na redukcji. Za tydzień jadę na urlop i dostęp do siłowni będzie raczej ograniczony. Ćwiczenia z ciężarem ciała na masę się raczej nie nadają...
...
Napisał(a)
Ekspert
Trening z masą ciała nadaje się jak najbardziej do budowania mięśni. Też tak trenowałem gdy nie miałem sprzętu. Jesteś młody to możesz trenować 3x 2 tygodniu te same mięśnie. Pompki z rękami na podłodze a stopami wyżej podłogi są super, podciąganie na drążku, przysiady na jednej nodze zawsze były dla mnie wyzwaniem przynoszącym efekty. Liczba powtórzeń zbliżona do maksymalnej a ilość serii taka aby nie płakać za bardzo na drugi dzień
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Dzisiejsza moja aktywność to działkowanie. W tym spacer farmera par excellence

1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TRT po 50 ?

Następny temat

Najciekawszy temat w lipcu 2025

Blackmonth
Polecane artykuły