Jak myślicie od czego to zależy ? Chyba w każdej okolicy są jakieś osoby, które niby nie trenują sztuk walki, ale potrafią walczyć i mimo, że ktoś trenuje jakieś sztuki walki to i tak nie potrafiłby wygrać z taką osobą. Oczywiście chodzi mi o czystą walkę bez nieczystych zagrań, lub używania sprzętu, bo takie coś rządzi się swoimi prawami.
...
Napisał(a)
Witam, czemu są przypadki takie, że ktoś na macie dobrze walczy, a na ulicy jest popychadłem, oraz są sytuacje, że osoba, która na ulicy wymiata, na ringu się nie odnajduje ? Np chodzę na kickboxing od roku i czasami przychodzi do nas typ, który nigdy się nie sparuje z nikim tylko trochę pobije w worek, zrobi kilka ćwiczeń i idzie w swoją stronę. Lecz chłopaki co ćwiczą już kilka lat sztuki walki i mają jakieś tam osiągnięcia, mówili, że z nim lepiej nie zaczynać i bez ochraniaczy oraz rękawic by nawet nie próbowali z nim walczyć 1 na 1. Chyba, że w ringu to tam by były szanse na wygraną, ale na gołe pięści walka odpada.
Jak myślicie od czego to zależy ? Chyba w każdej okolicy są jakieś osoby, które niby nie trenują sztuk walki, ale potrafią walczyć i mimo, że ktoś trenuje jakieś sztuki walki to i tak nie potrafiłby wygrać z taką osobą. Oczywiście chodzi mi o czystą walkę bez nieczystych zagrań, lub używania sprzętu, bo takie coś rządzi się swoimi prawami.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zależy od psychiki i czy masz to "coś" są ludzie którzy nie potrafią walczyć bez względu na to czy ważą 20 kg czy 200. Chociaż większość osób na ulicy walczy po prostu uderzając cepami z całej siły, a to + agresja i mocna psychika powoduje że takie walki wygrywają. Nie zauważyłeś że dużo osób wymięka po kilku ciosach? że mają strach w oczach w sytuacji zagrożenia na ulicy? Na treningach sparujesz w kasku, rękawicach bokserskich i ochraniaczu, na ulicy tego nie ma, a agresor często z twarzy wygląda na niezbyt przyjaznego :) Osoba która trenuje sw a na ulicy najbardziej przydaje się boks i bjj zawsze pokona osobę która nie trenuje ale również ma obycie w walce na ulicy, przegrywają tylko Ci których zjada strach czyli własna psychika :). Znam kilka osób które trenują boks i do tego pochodzą z nieciekawych osiedli, i znam też takich którzy nie trenują, często się biją na ulicy i również pochodzą z nieciekawych osiedli, nie ma nawet co porównywać bo różnica jest drastyczna.
...
Napisał(a)
Ring się charakteryzuje swoimi zasadami, są jakieś przepisy które mówią co można a co nie, i dlatego taka osoba się nie odnajduje na ringu
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły