SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie makaronu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 403

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 54
Ostatnio zauważyłem że w makaronach lubella jest podana waga po ugotowaniu. Jak bardzo precyzyjna jest ta wartość? Czy mimo wszystko lepiej ważyć przed ugotowaniem?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną.
Makaron nie jest tutaj wyjątkiem.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 54
Koniu151
Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną.
Makaron nie jest tutaj wyjątkiem.

Tak ale na opakowaniu są podane składniki dla już ugotowanego makaronu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
A w internecie masz tysiąc tabel z wartościami przed ugotowaniem.
Jak nie znajdziesz konkretnie Lubelli, to za pewnik możesz przyjąć, że odpowiednik z innej firmy ma niemal identyczne BTW.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6264 Napisanych postów 76007 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754730
Zdecydowanie każdy produkt należy ważyć przed jego obróbką. Nie ma znaczenia co jest napisane na opakowaniu. Każdy makaron pochodzący z mąki ze zbóż ma takie same wartości odżywcze. Są one prawie identyczne jak ryżu, czy kasz. Wszystko nasz w tabelach żywieniowych oraz dzienniku żywieniowym potreningu.pl czy chociażby popularnym gitary, gdzie możesz zeskanować dany produkt i wprowadzić jego wartości odżywcze. Nie da się określić ile dany produkt będzie miał wartości odżywczych po obróbce, ponieważ wystarczy ugotować go trochę dłużej i już wchłonie więcej wody co trochę może zmienić.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132164 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460693
bierz masę surowego, jeden ugotuje aldente a inny przegotuje i różniąca w masie będzie 50g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
makarony z tego samego surowca będą miały raczej takie same lub bardzo zbliżone wartości na ilość suchego produktu i takimi wartościami z tabel się sugeruj
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zrzucenie tłuszczu z brzucha.

Następny temat

Chudy z brzuchem

WHEY premium