...
Napisał(a)
Czesc! Ciekawi mnie ile czasu wam zajęło dojscie do tej granicy 100kg.Od chwili gdy zaczynaliscie do 100kg. Mnie jeszcze daleko wiec sam nie mogę napisać, ale dopiero zaczynam przygodę z siłką i tak mnie to bardzo ciekawi ile by zajęło czasu przejscie z obecnego rezultatu do 100
) ha więcej nie pisze bo nie chce się ośmieszać :D:D:D Wpiszcie jak wam się będzie chciało jak to u was wygląda. Pozdro!!!!!

...
Napisał(a)
Wśród osób zaczynających swoją przygodę z treningami siłowymi większość pierwsze czym myśli jako swój cel, to zbudowanie masy mięśniowej, estetycznej sylwetki i siły, aby móc pochwalić się kolegom, ile to możemy wycisnąć na ławeczce płaskiej. Wśród mężczyzn rywalizacja jest powszechnie obecna. Nawet w tym kierunku. Co trzeba zrobić, aby uzyskać jak najlepsze efekty siłowe i jak najszybciej dojść do 100 kg na klatę? Przede wszystkim należy skupić się w 100% na naszej diecie i treningach.
Wraz z budową masy mięśniowej wzrastała będzie również siła mięśni. Pamiętać jednak należy o tym, żeby nie przesadzać z angażowaniem klatki piersiowej. Jest to jeden z podstawowych błędów osób początkujących. Podchodzą do treningów z myślą, że im mocniej i ciężej trenują, tym lepsze będą efekty. Niestety nie wygląda to w ten sposób. Zdecydowanie nie należy podchodzić do rekordów zbyt często. W ogóle schodzenie do jednego powtórzenia maksymalnego jest bardzo rzadko stosowanym zabiegiem. Nawet wśród trójboistów. Z kolei wśród amatorów siłowniownych dość powszechne. Trening powinien być ułożony sensownie. Zakres powtórzeń od 6 do 12 w zależności od ćwiczenia. Niezmiernie ważna jest poprawna technika wykonywania ćwiczeń. To ona w głównej mierze pozwoli na uzyskanie szybszych efektów przyrostu siły.
Zwiększanie siły, to nie tylko trening i dieta, ale również odpowiednia regeneracja. Zdecydowanie należy pamiętać o tym, że nasz układ nerwowy potrzebuje odpowiedniej ilości snu. 7-8 godziny dziennie, dobrej jakości snu, będzie bardzo istotnym czynnikiem decydującym o uzyskanych efektach.
Więcej na temat budowania siły można poczytać w tym artykule: http://potreningu.pl/articles/4813/trening-na-sile--metoda-ciezkoatletyczna

Wraz z budową masy mięśniowej wzrastała będzie również siła mięśni. Pamiętać jednak należy o tym, żeby nie przesadzać z angażowaniem klatki piersiowej. Jest to jeden z podstawowych błędów osób początkujących. Podchodzą do treningów z myślą, że im mocniej i ciężej trenują, tym lepsze będą efekty. Niestety nie wygląda to w ten sposób. Zdecydowanie nie należy podchodzić do rekordów zbyt często. W ogóle schodzenie do jednego powtórzenia maksymalnego jest bardzo rzadko stosowanym zabiegiem. Nawet wśród trójboistów. Z kolei wśród amatorów siłowniownych dość powszechne. Trening powinien być ułożony sensownie. Zakres powtórzeń od 6 do 12 w zależności od ćwiczenia. Niezmiernie ważna jest poprawna technika wykonywania ćwiczeń. To ona w głównej mierze pozwoli na uzyskanie szybszych efektów przyrostu siły.
Zwiększanie siły, to nie tylko trening i dieta, ale również odpowiednia regeneracja. Zdecydowanie należy pamiętać o tym, że nasz układ nerwowy potrzebuje odpowiedniej ilości snu. 7-8 godziny dziennie, dobrej jakości snu, będzie bardzo istotnym czynnikiem decydującym o uzyskanych efektach.
Więcej na temat budowania siły można poczytać w tym artykule: http://potreningu.pl/articles/4813/trening-na-sile--metoda-ciezkoatletyczna

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Cwicze 2 i pol roku nie nie wiem ile wiciskam ale pare kilo ponizej 100 i nie przeszkadza mi to bo sila mnie nie obchodzi. Na plazy nikt Cie nie zapyta ile bierzesz na klate.
2
...
Napisał(a)
Od kwietnia do grudnia z przerwą na wakacja (zero ćwiczeń na siłowni). Waga podobna do tego co mam w profilu bo to też sie liczy
.

...
Napisał(a)
mi to zajelo 1,5 roku
Paszczak sog za ten tekst:
"Na plazy nikt Cie nie zapyta ile bierzesz na klate"
dokładnie to wszystkim powtarzam
ja wole dobrze wyglądac,dobrze sie czuc niz byc otłuszczony i wyciskac XXXkg
tyle ile cisne aktualnie wystarcza mi zdecydowanie
Paszczak sog za ten tekst:
"Na plazy nikt Cie nie zapyta ile bierzesz na klate"
dokładnie to wszystkim powtarzam
ja wole dobrze wyglądac,dobrze sie czuc niz byc otłuszczony i wyciskac XXXkg
tyle ile cisne aktualnie wystarcza mi zdecydowanie
...
Napisał(a)
wiem,ale
wole dobrze wyglądac niz tachac duzo zelaza i wyglądac jak wieprz
wole dobrze wyglądac niz tachac duzo zelaza i wyglądac jak wieprz
...
Napisał(a)

Popatrz na trójboistów z kategorii tak do 82,5kg

Wiadomo, ze idelnej rzeźby nie da rady sie zrobić, ale jeśli nie startujesz w zawodach to mozesz targać trochę mniej i również extra wygladać

1
...
Napisał(a)
ojjj panowie spodziewałem się innych odpowiedzi. Szczerze wam powiem że ćwiczę dla siebie a nie dla jakichś ****** ludzi na plaży, a tym bardziej dla lasek, które lecą tylko na kase, fury itp. Pozatym zgodze się z Kubą ze można ładnie wyglądac i duzo wyciskać. Nie wszyscy którzy duzo cisną są otłuszczeni (wy chyba otłuszczeni nie jesteście a powyzej 100kg wyciskacie :P) - no ale to taka mała dygresja. Ja chcę to połączyć, wyglądac spox i tak pod 100 wyciskać, fajna sprawa :D
...
Napisał(a)
Kuba jesteś dobrym produktem na zawodowego wyciskacza. Przy twojej wadze wyciskać 110kg to już naprawde dużo, jeszcze w tym wieku. Nie zastanawiasz się nad zawodowstem??
Damixx ja myślałem, że ty masz conajmniej 20 lat
:D
Damixx ja myślałem, że ty masz conajmniej 20 lat

Poprzedni temat
%-)Obraz inteligencji polskiej mlodzieży%-)
Następny temat
Abonament
Polecane artykuły