SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WYNIKI BADAN!!![zaplecze medycz.Help]

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5284

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
Wiec jest ellprobllemo..Odebralem wczoraj wyniki badan[mocz krew:morfologia.ob,cholester,itd]..Robilem je w pryw. szpitalu a wyniki dala mi kolezaka starej/sam wyszla z incjatywa poinformowania mnie ze sa*****owe...Nie bede ich skanowal bo by za duzo nie bylo widac wiec przepisze..W poniedzialek ide do internisty i lekarza od chorob wewntrz[bo jak ona twierdzi cos zlego sie dzieje w/z trzystka?!]

TO LECIMY TAK TO WYGLADA!!!

Patient:Pawxx Duxxx[tak to ja ]
Test: SPE Gel 1- 2
AMB

TUTAJ MAMY JAKIS WYKRES


Fraction Re1% G/dl
Albumin 63.9% 4.89
Alpha1 5.3 +++[TU zwroc mi uwage na WYNIKI]0.41
Alpha2 5.9 0.45
Beta 10.6 0.81
Gamma 14.3 1.09

Total G/dl 7.65 A/Gl 1.77


Reference Ragnges:
Fraction Re1%
Albumin 53.0 - 69.6
Alpha1 1.8 - 3.8
Alpha2 3.7 - 13.1
Beta 8.9 - 13.6
Gamma 8.4 - 18.3



BTW1 Bardzo łatwo łapie jakas infekcje czy to katar czy kaszel
BTW2 Zle sie prowadze czyt. Saa & Xtc [nie komentowac podaje do wiadomosc]

Za 10 min dalsze badania cholest,wapn itd..
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
NEXT :
chyba OB krwi?


SG 1.020
LEU neg
NTI neg
pM 6
ERY neg
PRO neg
GLU norm
ASC neg
KET neg
LIBG norm
BIL neg

mocz żółty

COs duzo tych neg?!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
Alfa-amylaza-mocz 245.0 U/L (0-380)
Alfa-amylaza-surowica 63.0 U/I N:(0-82)
Białko całkowite w surowicy 7.65 g/dl N:(6-8)
Bilirubina całkowita w surowicy 1.08 mg/dl N:(0-1.25)
Cholesterol całkowity 189.6 mg/dl
Cholesterol HDL 61.40 mg/dl
Cholesterol LDL 110.0 mg/dl
Trójglicerydy 93.2 mg/dl N:(0-130)
CRP-białko 4.07 mg/l N:(0-5)
Glukoza w osoczu 95.0 mg/dl N:(74-110)
Jonogram[elektrolity]
Sód 142.0
Potas 4.14
Chlorki 105.00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
Wapń w surowicy 9.58 mg/dl N:(8.8-10.5)
Magnez 0.99 mmol/l N:(0.65-1.03)
Fosfor surowicy 3.64 mg/dl N:( 2.5-4.5)
Fosfataza alkaliczana w surowicy 98 U/l N:(37-111)
Kreatynina w surowicy 0.84 mg/dl N:(0.7-1.36)

Kwas moczowy - surowica 3.77 mg/dl N;(3-7)
Mocznik w surowicy 42.70 mg/dl N:(15-45)
Próba Tymolowa 1.40 j.MeL N:(0-4)

Transaminazy AspAT ALAT
Aspat
28 U/L (0-37)
Alat 41 U/L (0-40)


JAK JUZ ZAUWAZYL Bling mam malo dpbrego cholest. a przeczytalme jeszcze ze "CHOLESTEROL. Chl-norma do 200, HDL nie mniej niź 80, LDL nie więcej niż 120. SAA obniżają HDL i podwyższają LDL, a stąd prosta droga do aktywnej miażdzycy i zawału w młodym wieku"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 496 Napisanych postów 9533 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18704
co do wyników - różne laboratoria różne normy ....

co do wyników :
tą albuminą chyba bym się nie przejmował !

nastepne to badanie MOCZU !! a nie jakieś ob krwi !
neg znaczy ze nie wykryto w moczu czyli w tym wypadku OK !
mocz jest OK

dalej - cholesterolu zawsze moze być mniej ale całkowity i LDL mieści sie w normie ! jak nizej sam sobie odpowiedziałeś LDL - zły !
HDL - MAŁO - on chroni przed chorobami LDL pochodnymi !!

alat lekko ponad normę ... tez pewnie lekko po SAA

ogólnie nie dopatruję się jakiś wielkich anomalii ! moze coś przeoczyłem !!




polecam http://www.sfd.pl/temat74653/ 

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
"HDL - MAŁO - on chroni przed chorobami LDL pochodnymi !! " to by wiele tlumaczylo czyt mam cioagle kaszel katar itd slaba odpornosc!!!

dziekuje za reakcje bo mnie ta pigula nastraszyla!!!

btw boli mnie po lewej stronie od pepka tak odleglosc 10 cm takie kucia jak by kolka ?!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 93 Napisanych postów 8310 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38343
Duxxx - dobrze, że nie po prawej - bo inaczej to objawy zapalenia wyrostka.

Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
po lewej str mam na 100% boli jak np wypije za duzo kawy[a nie pije wogole]
tak odleglosc 10 cm po lece str od pepka w poziomie..

Boofon wielkie dzieki bo mnie kobieta nastraszyla ze juz koniec ze mna myslalem powiedziala cytuje "Pawel masz naprawde fotalne wyniki a te 3+ to juz ponad norme" aha "i masz bardzo duzo białka we krwi" ?!

BTW czy duze ilosci tablet mogly tez sie do tego przyczynic ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 496 Napisanych postów 9533 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18704
powiedzmy ze wyrostka - samo kłucie to nei objaw - i moze być to wszystko !

co do wyników - przedstaw je lekarzowi np rodzinnemu !! zobaczy i wszystko wytłumaczy !
i pij więcej wody !

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 291
w poniedzialek ide do internisty i dr chorob wewnetrznych..

i usg

ogolnie to spadl mi kamien z serca bo mnie nastraszyla pseudo pielegniarka...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 496 Napisanych postów 9533 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18704
co do LDL - chodzi o choroby układu krwionośnego !!

internista=lek chorów wewnętrznych !

a co do wyników tragicznie to by było jak bys miał potas 2,5 albo 7,5
co do męczacych chorób - poszukaj w Zdrowiu !! są tam na ten temat różne teorie

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

2days news at CBC news :-P

Następny temat

niemcy - bez recepty cos z SAA?

nutloveb